Örebro HK förlorade mot Davos

By on 15 augusti, 2013

Efter segern mot Rapperswil igår följde Örebro HK upp med en 5-3 förlust mot topplaget Davos. Det var en underhållande match där Davos rutin vid målskyttet avgjorde matchen.

Örebro såg piggt ut och hade bra fart i spelet i den första perioden men det var hemmalaget Davos som öppnade målskyttet. Efter en snabb omställning kom en spelare fri med Lundberg som var chanslös, det var även första skottet på mål.

Bra period av Örebro
Det började bättre i andra perioden, Marcus Wienstock får på ett hård slagskott som sitter prefekt i krysset. Nyförvärvet Martin Johansson stod för framspelningen. Detta skedde efter bara 0.53 minuters spel.

Örebro skulle även ta ledningen efter att den lille slitvargen Tomas Edström fått pucken i ett läge där han stod helt fri med målvakten. Örebro gjorde en bra period men det hårda arbetet gick till spillo då man släppte in Davos i matchen.

Hemmalagets 2-2 mål såg lite billigt ut, men förmodligen såg inte Lundberg pucken. Det kändes ändå som att målet inte borde ha kommit där. Davos skulle även göra 3-2 efter att Andres Ambühl enkelt kunde finta in pucken i boxplay. Även det ett onödigt mål.

Kontakt i den tredje
Örebro skulle dock komma till genom Tomas Edström som gjorde sitt andra mål för matchen. Han fick en passning från Emil Kåberg och kunde finta bort en back innan pucken hittade målet.

Dock skulle Davos återigen komma tillbaka, i ett powerplay hittade Andes Ambühl målet för andra gången ikväll.

Davos kunde tillslut göra 5-3 i tom kasse och Örebro kunde inkassera sin första förlust för den här försäsongen. På lördag möter man Ambri, den matchen börjar kl 18.00 och sänds bl.a över internet.