Örebro HK förlorade stort mot Oskarshamn

By on 26 januari, 2023

Örebro HK föll i tisdags borta mot Frölunda, i kvällens match ställdes man mot IK Oskarshamn. Ett Oskarshamn som kommer från två raka förluster, det blev en pinsam förlust för Örebro när Oskarshamn bröt förlustsviten.

Det här var inte starten Örebro ville ha, lojt och tempofattigt. Två mål från Oskarshamns håll inom loppet av fem minuter, man tog även en timeout i samband med det andra baklängesmålet. Efter det vaknade man till liv, men utan att egentligen få till det där lilla sista för att få till något som kan stavas ”bra chans”.

Om man inte var med i början av första så var man det i den andra, återigen fick man spela i numerärt överläge inledningsvis. Skillnaden den här gången var att man reducerade, samt att man fortsatte att spela. Även spelet fem mot fem såg bra ut, i ca tio minuter. För där och då lättade man på gasen för att låta Oskarshamn komma upp jämsides, köra om och dra ifrån. När den andra perioden var färdig hade gästerna en ledning med tre mål.

Den tredje perioden rosade knappast publiken där Örebro inte kom upp i den nivå som krävs för att vinna matcher, det var Oskarshamn som drog det längsta strået igen när man fick med sig en straff som man satte bakom Örebro målvakt Jhonas Enroth. Med facit i hand var det spiken i kistan där det såg som om Örebro helt enkelt inte ville vinna, man fejkspelade typ som snickaren som bär runt på en massa verktyg utan att egentligen göra något. Nu vann Oskarshamn rättvist med hela 5-1, ett resultat som spelarna i Örebro ska skämmas över.

Sett 60 minuters spel så hade man ca tio minuter i början av andra perioden som var riktigt bra, utöver den perioden så kan man fundera på om det var professionella ishockeyspelare man såg på isen. Det fanns ingen skärpa, ingen revanschlusta, ingen riktig jävlar anamma som gör att man kan komma ikapp och gärna förbi. Insatsen i kvällens match tar plats på hyllan lättmjölk.

Ska man vinna måste man prestera över tre perioder, så bra är inte laget att man kan vika ner sig stundtals för att bara ställa om och ta hem tre poäng. Mentalt så var man kvar i omklädningsrummet i början av både första och andra, en inställning som man inte riktigt kunde ändra på även om försökte. Man måste vara påslagen från start, det är ett lagspel och det fungerar inte om det bara är Rodrigo Abols som ger sig på en halvfarlig strapats då och då.

Nu ligger man fortsatt på en sjätte plats i tabellen fyra poäng på Timrå som vann under kvällen, Timrå har en match mindre spelad. Nu har man två raka förluster och med 15 omgångar kvar kan det gå fort om man inte börjar vinna, redan på lördag 28 januari är Örebro i farten igen. Då på bortaplan där man ska ta sig an Leksands IF, det gör man i den 38 omgången av Svenska Hockeyligan.