Örebro HK förlorade tajt match mot Brynäs

By on 14 januari, 2023
Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro HK efter insatsen i Spengler Cup i Davos vunnit varannan match i Svenska Hockeyligan, senast i torsdags vann man ganska enkelt mot Linköping. I kvällens match tog man sig an Brynäs IF ett lag som hade med sig två vinster mot Örebro efter två tidigare möten, när matchen var över hade Örebro tre raka förluster mot Brynäs.

Matchen inleddes med riktigt långa spelsekvenser där tiden gick väldigt snabbt, spelmässigt var det två mycket jämna lag som ställdes mot varandra. Efter halva tiden av första perioden såg det ut som att spelet blev en aning mer fysisk där man stängde spelvägar, man lät inte motståndarna kom fram på samma sätt som tidigare. I slutet var det Brynäs som hade jobbat sig in i matchen och hade en aning mer puckinnehav, i absolut sista minuten hade hemmalaget en jättechans där Brynäs målvakt hann över för att rädda pucken. Det var oavgjort både mål som i skottstatistiken efter inledningsperioden, så jämnt var det.

Tajt och intensivt var det i den andra perioden, chanser fanns men pucken ville inte in i mål helt enkelt. Bägge lagen klev upp högt och mötte varandra, ett spel som lätt skulle kunna bli tråkigt. Men inte här inte, här var det fläkt, fart med ett böljande spel fram och tillbaka.

Den tredje perioden kom målen, tyvärr inte för Örebro. Hemmalaget fortsatte att spela tungt och offensivt utan ett egentligen tumma på defensiven, men det var Brynäs som gjorde målen när lägen uppstod. Det första målet för gästerna kom på ett direktskott där en skymd Jhonas Enroth inte hade stolpen ordentligt, en liten lucka räckte för att att pucken skulle gå in. Efter målet vaknade Örebro till på riktigt och malde på ordentligt framåt, men skärpa och effektivitet gjorde att det där sista som man behöver inte fanns.

Det märktes att det här var en viktig match för gästande Brynäs, en match som betydde mer för dem än hemmalaget. Örebro visade upp en bra defensiv med få misstag, men det är just de få misstagen som kan straffa sig. Om de gör det så måste man även producera framåt och utnyttja motståndarnas misstag, nu mötte man ett vilt försvarande Brynäs som offrade sig åt alla håll och kanter, det lilla sista som gjorde att gästerna fick med sig de tre poängen.

Ska man vinna matcher måste man upp i nivå där allt ska spela in, i den här matchen var Örebro inte med när chanser uppstod. Skärpan och effektiviteten måste bli bättre, stundtals visade man upp ett slarvigt spel utan någon tydlig plan.

I och med förlusten var Örebro fina svit i Behrn Arena med 14 raka matcher med poäng bruten, trots förlusten är man fortsatt på med i topp sex där man ligger på en femte plats.

I den 34 omgången av Svenska Hockeyligan möter Örebro Hockey Timrå HK på bortaplan, matchen spelas torsdag 19 januari.


Matchfakta Örebro HK – Brynäs IF

Första perioden

 • 01.20 Utvisning Brynäs, två minuter Anton Rödin, Interference.
 • 16.59 Utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä, Roughing.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Örebro HK 8 – Brynäs IF 8

Andra perioden

 • 21.15 Utvisning Örebro, två minuter Rodrigo Abols, Tripping.
 • 30.44 Utvisning Brynäs, två minuter Hannes Björninen, Tripping.
 • 34.46 Utvisning Brynäs, två minuter David Sklenicka, Interference.
 • 36.10 Utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä, Holding.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 11 – Brynäs IF 9

Tredje perioden

 • 43.18 Mål Brynäs, 0-1 Johannes Kinnvall.
 • 50.49 Utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki, Unsportsmanlike Conduct.
 • 50.49 Utvisning Brynäs, två minuter David Sklenicka, Unsportsmanlike Conduct.
 • 51.27 Mål Brynäs, 0-2 Samuel Johannesson.
 • 57.54 Målvakt ut Örebro.
 • 58.46 Timeout Örebro.

Tredje perioden slutade 2-0 till Brynäs
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 11 – Brynäs IF 4

Matchen slutade Örebro HK 0 – Brynäs IF 2
Skottstatistik matchen Örebro HK 30 – Brynäs IF 21

Anders Olofsson, Sport | Hockey, Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login