Örebro HK knep två poäng efter straffar

By on 5 januari, 2023
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

I den sensate matchen hemma mot Färjestad var det upp som en sol och ner som en död fågel, där man kom ut som en ångvält men bensinen räckte inte tiden ut. I kvällens bortamatch mot Rögle kom man också ut bra, där man jobbade sig tillbaka och fick med sig två poäng efter straffavgörande.

Örebro började matchen på ett piggt bra sätt där man inledningsvis skapade många bra chanser, spelet jämnade ut sig över tid och Rögle kunde sakta men säkert mer eller mindre ta över. Örebro har ett av SHLs bästa powerplay, något som man visade upp när man i just powerplay kunde ta ledningen i den sjunde minuten. Rögle drog över tid upp tempot och Örebro kunde inte hänga med, kvitteringen kom i den 15 minuten.

Den andra perioden kunde inte ha börjat bättre för Örebro då man efter 1.31 minuts spel tog ledningen, tyvärr dröjde det inte länge för Rögle att svara efter en tempohöjning. Fortsättningen blev till spelmässig mardröm för Örebro, något man skapade själv då man drog på sig alldeles för många utvisningar. Två utvisningar som genererade i två mål i powerplay för hemmalaget, när perioden var klar var Rögle i ledning med 4-2.

Örebro kom tillbaka i den tredje perioden, där man inte drog på sig några onödiga utvisningar. Man öppnade återigen med ett snabbt mål i början av den fjärde minuten, efter det var spelet jämnt och i slutet plockade Örebro ut målvakt Jonas Arntzen. Ett drag som visade sig vara rätt då resultatet kvitterades i den 18 minuten, man höll 4-4 tiden ut för att ta matchen till förlängning. En förlängning som slutade mållöst, matchen togs till straffar.

Örebro vann i straffläggningen efter att Rodrigo Abols stod för en fullträff när han snärtade upp pucken i det vänstra krysset, där man fick med sig två sköna poäng.

Den har matchen började Örebro på ett mer genomtänkt sätt när man inte kom ut och satte upp ett tempo som en orkan skulle vara avundsjuk på, något man gjorde i förra matchen mot Färjestad. Spelmässigt var man med på ett bra sätt där självklart hemmalaget stundtals ett par steg bättre, men man visade upp en riktig bra defensiv. Där både utespelare som målvakt Jonas Arntzen stod för en väl genomförd match, även om den andra perioden kunde ha spelats bättre där Örebro stod för inte mindre än fyra utvisningar som Rögle kunde utnyttja. Trots det debaclet kom man tillbaka och visade både styrka som moral i den tredje, något som gjorde att man till sist kunde knipa två poäng på bortaplan.

Att det var Rodrigo Abols som stod för den avgörande straffen var episkt, att det var på hans födelsedag gör det bara bättre, stort grattis till både Örebro och Rodrigo Abols.

Örebro fortsätter ner till Malmö för spel i den 31 omgången, den matchen spelas lördag 7 januari 2023.