Örebro HK krossade Djurgården

By on 29 januari, 2022
Emil Larsson satte sista målet mot Djurgårdens IF i Behrn Arena.

I kvällens match tog man emot jumboplacerade Djurgårdens IF i Behrna Arena i den 34 omgången av SHL, och det var spelsuget Örebro som kom ut på isen. Örebro HK vann senast mot Rögle efter omstarten från covidsmittan, i kvällens match krossade man ett förvirrat Djurgården.

Örebro inledde den första periodens första tio minuter med att totaldominera, att Djurgården ens hade kunnat gjort ett mål berodde mest på att hemmalaget drog på sig ett par utvisningar. Örebro vann den första tredjedelen rättvist.

Hemmalaget fick med sig det bästa från första perioden och kunde stänga ner gästerna totalt i den andra perioden, visst kunde Djurgården sticka upp ett par gånger. Då bara genom kontringar, dock utan några egentliga målchanser. Örebro var desto mer skarpa, tre mål senare hade man fem mål ner till Djurgården och ledningen var monumental.

I den tredje perioden hade Djurgården absolut ingenting att säga till om, Örebro vårdade puck och lät den gå mellan spelarna utan att bjuda in gästerna. Emil Larsson för Örebro blev den enda målskytten i sista delen, bara en av spikarna i kistan.

Sett till hela 60 minutrarna så var Djurgården aldrig med på banan, Örebro var helt enkelt bara bättre över lag. Gästerna försökte men mötte ett motstånd som inte bara var på hugget för att vara först på första pucken, Örebro var allt som oftast även först på andra som tredje pucken. Att försöka förstå sig på hur bra Örebro är, eller kan vara när man ställs mot ett riktigt motstånd går inte att se, Djurgården i det här tillståndet är ingen värdemätare.

Örebro vann rättvist, det är bara att kolla på resultatet och kan fortsätta på det här vägen i en så kallad uppbyggnadsfas. För det kan man säga att Örebro är i då det här var andra matchen efter ett duktigt långt sjukdomsuppehåll, redan i morgon är det match igen i Behrn Arena då man tar emot IK Oskarshamn.

Söndag 30 Januari tar Örebro HK emot IK Oskarshamn i Behrn Arena för match i den 35 omgången av Svenska Hockeyligan.

Matchfakta Örebro HK vs Djurgårdens IF

• 3 minuten utvisning Djurgården, två minuter Emil Berglund Hooking. Powerplay Örebro, ingen utdelning.
  • 7 minuten mål Örebro, 1-0 Linus Öberg.
  • 9 minuten utvisning Örebro, två minuter Robin Kovacs Tripping. Powerplay Djurgården, ingen utdelning.
  • 14 minuten utvisning Örebro, Robin Kovacs, Abuse of officials.
  • 16 minuten mål Djurgården i powerplay, 1-1 Tim Söderlund.
  • 19 minuten mål Örebro, 2-1 Rodrigo Abols.
  • 20 minuten mål Örebro, 3-1 Nick Ebert.

Första perioden slutade 3-1 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 11 – Djurgårdens IF 7

• 1 minuten mål Örebro, 4-1 Linus Öberg.
  • 9 minuten mål Örebro, 5-1 Miikka Salomäki.
  • 11 minuten utvisning Djurgården, två minuter för många spelare på isen. Powerplay Örebro, ingen utdelning.
  • 14 minuten mål Örebro, 6-1 Christopher Masomäki

Andra perioden slutade 3-0 till Örebro