Örebro HK krossade Leksands IF i första semifinalen

By on 11 april, 2021
Arkivbild

Örebro HK åkte under söndagen till Leksand för den första semifinalen i SHL 2020/2021.

Örebro som hade det lite kämpigt i slutet av grundserien men slutade på en sjätte plats. Leksand gick desto bettre under slutet av grundserien och slutade trea så de hade ett vist favoritskap inför matchen.

Det var Leksand som startade den första perioden bäst och kunde styra matchen de första fem minuterna men sen började Örebro komma in i matchen och i den sjunde minuten kunde Linus Öberg sätta 1-0 för Örebro. Efter målet var det åter Leksand som styrde men hade få chanser innan Örebro fick två utvisningar då Leksand kunde kvittera i den 17 minuten genom Carter Ashton till 1-1 vilket och blev resultatet för perioden.

I den andra perioden kom Örebro ut bäst och kunde redan efter 33 sekunder åter ta ledningen genom Kristian Nakyva efter en snabb omställning. Efter målet kom Leksand tillbaks och förde spelet men Örebro försvarade sig bra och i den 13 minuten kunde Örebro utöka ledningen ytterligare då man ännu en gång gjorde en snabb omställning och Borna Rendulic kunde sätta 3-1. Perioden slutade 2-0 till Örebro.

Örebro fortsatte att spela bra i den tredje perioden och kunde i den sjunde minuten utöka sin ledning till 4-1 genom Emil Larsson på en fin omställning. Efter målet fortsatte Örebro att spela sitt spel och i den tionde minuten var det åter dags när Rodrigo Abols kunde sätta 5-1 på en retur. Örebro fortsatte att spela på omställningar och i den 19 minuten spelade man powerplay vilket ledde till att Rodrigo Abols kunde sätta 6-1 och avsluta matchen.

Detta var en mycket bra start på semifinalserien för Örebro där man lyckades spela sitt spel och fick mycket bra utdelning på sitt omställningsspel vilket betalt sig bra tidigare under säsongen. Man lyckades också hålla en bra nivå på slutspels gnabbet och drog inte på sig för många utvisningar.

Näst match för Örebro är imorgon 12 April 2021 borta mot Leksands IF.

Matchfakta:

Första perioden sjunde minuten mål Örebro, Linus Öberg satte 1-0. 14 minuten utvisning Örebro, två minuter Robin Kovacs Hooking. Powerplay Leksand, inget resultat. 16 minuten utvisning, två + tio minuter Rasmus Rissanen Tackling mot huvudet. Powerplay Leksand, mål Carter Ashton kvitterar 1-1.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Leksands IF 12-4 Örebro HK

Andra perioden första minuten mål Örebro, Kristian Nakyva satte 2-1. Tionde minuten utvisning Leksand, två minuter Martin Karlsson Slashing. Powerplay Örebro, inget resultat. 13 minuten mål Örebro, Borna Rendulic satte 3-1. 18 minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Nakyva Tripping. Powerplay Leksand, inget resultat.

Andra perioden slutade 3-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Leksands IF 2-10 Örebro HK

Tredje perioden sjunde minuten mål Örebro, Emil Larsson satte 4-1. Nionde minuten utvisning Leksand, två minuter Matt Caito Roughing. Utvisning Örebro, två minuter Robin Kovacs Roughing. Spel fyra mot fyra, mål Örebro Rodrigo Abols satte 5-1. 14 minuten utvisning Leksand, två minuter Patrik Zackrisson Roughing. Utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg Holding. Spel fyra mot fyra, inget resultat. 19 minuten mål Örebro, Rodrigo Abols satte 6-1.

Tredje perioden slutade 3-0 till Örebro
Skottstatistik tredje perioden Leksands IF 4-11 Örebro HK

Matchen slutade Leksands IF 1-6 Örebro HK
Skottstatistik matchen Leksands IF 18-25 Örebro HK