Örebro HK nollade efter tränarbytet

By on 18 januari, 2024
Arkivbild - Karl-Johan Sandberg

Turbulent inom organisationen Örebro HK, där tränaren Johan Hedberg fick sparken. In med en ny/gammal tränare i form av Niklas Eriksson, vad skulle det komma att innebära? I kvällens match tog man emot jumbolaget Oskarshamn, en match där man efter tränarbytet blev nollade och man närmar sig botten.

Nej det blev ingen direkt Niklas Eriksson effekt, det såg mer eller mindre ut som vanligt inledningsvis. Örebro kom ut med ett starkt stöd från läktaren och visade upp ett bra tryck mot Oskarshamn, ett spel som man brukar starta matcher med. Nu höll offensiven i sig i ca elva tolv minuter och sen jämnade spelet ut sig där Oskarshamn var med på allvar, Örebros ineffektivitet gav ingenting i den första perioden. Istället var det gästerna som vann den med 1-0, efter ett mål i en tilltrasslad situation där Jona Arntzen i kassen var helt ställd och hade ingen chans.

Det jämna spelet fortsatte i mittperioden där Örebro inte kom upp i nivå, det var riktigt slarvigt från hemmalaget där pucken mer eller mindre for fram och tillbaka. Nu var det gästerna som återigen tog chansen när den väl dök upp, i den 13 minuten utökade Oskarshamn till 0-2. I den 15 minuten drog Rasmus Rissanen in en mma-armbåge rakt upp på Viktor Lodins käke i en inte naturlig rörelse, kanske naturlig om man har i uppsåt att skada. Där hade Rissanen tur att domaren bara valde att dela ut en två-minuters utvisning, Örebro klarade av följande boxplay och resultatet 0-2 stod sig perioden ut även om man fick avsluta med spel i powerplay.

Det finns egentligen inget positivt att säga om Örebros insats under den tredje perioden, en perioden som slutade oavgjort. Man startade perioden med ett powerplay, dock utan något mål. Matchen vanns till sist av Oskarshamn, det efter en brutalt pinsam insats från Örebro.

Det man kan säga om Örebro just nu är att det är en stört låg nivå, allt från ledning till ner på isen och upp på läktaren. Det finns inget som skriker stabil hemmaborg just nu, för var är det där kaxiga introt med Örebro slott som man tidigare har haft, finns det egentligen några evenemang på familjeläktaren. Enligt statistiken så skulle man ha hela 5 148 åskådare på läktaren, en siffra som är lögn då det gapar stor luckor med tomma säten.

Sen har man soppan Bengtzen/Eriksson, den smakar precis som spelet såg ut under kvällen, riktigt illa. Med matchens resultat och spelarnas insats i åtanke kanske man inte skulle ha sparka Johan Hedberg, utan man skulle ha satt några spelare på läktaren för att låta spelare som vill vinna spela.

Nu får man se hur det kommer att se ut när man tar sig an serieledande Växjö på bortaplan på lördag 20 januari 2024, det gör man i den 34 omgången av Svenska Hockeyligan 2023/2024.

Matchfakta Örebro Hockey vs IK Oskarshamn

• 05.49 Utvisning Oskarshamn, två minuter Johannes Salmonsson, Tripping.
  • 16.16 Mål Oskarshamn, 0-1 Johan Johnsson.

Den första perioden slutade 1-0 till Oskarshamn.
Skottstatistiken för den första perioden Örebro Hockey 6 vs IK Oskarshamn 10.

• 21.34 Utvisning Oskarshamn, två minuter Viktor Lodin, Holding.
  • 32.53 Mål Oskarshamn, 0-2 Austin Wagner.
  • 34.15 Utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen, Illegal check to the head.
  • 38.13 Utvisning Oskarshamn, två + två minuter Austin Wagner, High Sticking.

Andra perioden slutade 1-0 till Oskarshamn.
Skottstatistiken för den andra perioden Örebro Hockey 7 vs IK Oskarshamn 7.