Örebro HK nollade IK Oskarshamn

By on 10 december, 2022

Under lördagen åkte Örebro HK till Oskarshamn för att ta sig an IK Oskarshamn i den 26 omgången av SHL 2022/2023.

Örebro vann i torsdags övertygande borta mot HV71 och där man visade upp ett bra powerplay. Oskarshamn å andra sidan förlorade senast borta mot Frölunda och ville till baks till vinnarspåret.

Den första perioden började med bra spel från Örebro, bortalaget hade dock svårt att komma till avslut till en början. I den åttonde minuten fick Örebro ett powerplay men spelet ville inte synka och Oskarshamn kunde lätt avstyra detta. Bortalaget jobbade dock på och man kunde i den 14 minuten göra 0-1 genom Linus Öberg. Efter målet så snäppte Oskarshamn upp tempot och pressade Örebro framför allt under ett powerplay i slutminutrarna då hemmalaget var mycket nära att kvittera. Första perioden slutade 1-0 till Örebro.

Oskarshamn kom ut med en betydligt mycket bättre energi i den andra perioden och började skapa en press mot Örebro. Men i samband med ett powerplay ungefär sex minuter in i perioden kunde Örebro börja bygga upp sitt spel igen och precis när Oskarshamn blev fulltaliga så kunde Elias Ekström sätta 0-2 till bortalaget. Oskarshamn kom till baka efter målet och hade det inte varit för Jonas Enrot så hade hemmalaget gjort flera mål, nu kunde dock Örebro reda ut det hela och i den 40 minuten kunde man även utöka ledningen till 0-3 genom Robert Leino. Andra perioden slutade 2-0 till Örebro.

Tredje perioden blev en jämn historia där den avgörande faktorn var Jonas Enroth som stod för flera vassa räddningar och lyckades hålla nollan för första gången denna säsong. Båda lagen hade flera målchanser men perioden slutade ändå 0-0.

En godkänd match från Örebros sida men som jag skrev tidigare så var Jonas Enroth som gjorde en solid insats med flera spektakulära räddningar. Det känns dock som om Örebro har det ganska lätt för lagen i de nedre regionerna av tabellen men ganska svårt mot topplagen.

Nästa match spelar Örebro HK på lördag den 17 december då man tar emot Leksands IF hemma i Behrn Arena.