Örebro HK räddades av Jonas Arntzen

By on 26 december, 2023
Arkivbild - Karl-Johan Sandberg

Örebro Hockey har haft ett längre speluppehåll nu i ca 17 dagar, det spel laget visade upp innan har inte direkt skänkt några bra julvibbar. Fyra raka förluster, åtta förluster på de tio senaste spelade matcherna. Ett ras i tabellen där det inte heller ser ljust ut, i dagens match mot Timrå var det Jonas Arntzen som såg till att de tre poängen fick följa med till Örebro.

Det var Örebro som startade första perioden bäst där man låg på bra, där man tryckte tillbaka Timrå. Det gjorde att man kunde ta ledningen i den sjätte minuten genom Rasmus Rissanen, ett mål som kom hör och häpna genom att man hade spelare som täckte Timrås målvakt. Wow, det hör inte till vanligheterna att en Örebrospelare har hittat dit. Det var fortsatt ett litet övertag för Örebro men Timrå kunde kvittera i den 16 minuten, Örebro tog tillbaka ledningen i den 19 minuten och Timrå kvitterade igen i den 20 minuten. Jämnt värre resultatmässigt, och 2-2 på resultattavlan när man gick till pausvila.

Örebro fortsatte sitt positiva spel i den andra perioden, ett spel som ledde fram till ett riktigt fint spelmål från Örebros sida. 3-2 målet till Örebros favör kom genom Robert Leino, i den andra minuten. Det gjorde att Timrå blev tvungna att gå för en kvittering, det gjorde att de successivt kunde ta över spelet. Där hemmalaget i mitten av perioden fick ett toktryck mot Örebro kasse, och i den stod för kvällen Jonas Arntzen. Timrås spel satte myror i huvudet på Örebros defensiv, men Arntzen visade upp ett par räddningar där han mer eller mindre var utspelad men ändå kunde han se till att pucken inte gick in i mål. När perioden var färdigspelad var Örebro i ledning.

Att Timrå var redo att göra ett försök att komma ikapp stod klart under den tredje perioden, där hemmalaget stod för ett massivt tryck för att sätta Örebros försvar på prov. Vilket de gjorde också, ordentligt. Nu stod Örebro defensiv för en riktigt bra insats, och de gånger som Timrå tog sig förbi defensiven stod Jonas Arntzen som sista post omutbar. Mitt i Timrås press kunde Örebro komma upp i en kontring, där Rasmus Rissanen kunde göra sitt andra mål för kvällen och Örebro fjärde. 4-2 till Örebro med andra ord, och ett resultat som stod sig matchen ut där Örebro fick med tre sköna poäng.

Sett till Örebros spel kan man inte riktigt komma att säga att det höll någon högre kvalité, det sett Timrås ganska mediokra insats där de inte visade någon större skärpa. Nu kanske jag är en aning negativ, eller helt enkelt så ser jag matchen på ett nyktert sätt. Det här var ingen riktigt värdemätare på var Örebro står spelmässigt, men med det sagt så är en vinst en vinst oavsett hur det såg ut. Positivt i alla fall var Örebro defensiv som sett Timrås stundtals massiva tryck kunde stå emot bra, de gånger de inte gjorde det så kan man lugnt konstatera att det var Jonas Arntzen som såg till att man fick med sig tre poäng från dagens match.

Vinsten gjorde att Örebro tog ett kliv upp tabellen, där man bara är fem poäng bakom säker slutspelsplats. I den 27 omgången för Örebro i Svenska Hockeyligan tar man sig an Linköping i Behrn Arena, det gör man torsdag 28 december 2023. Linköping ligger på en tredje plats i tabellen, det kan bli en värdemätare för Örebro som trots vinsten har en hel del att bevisa.