Örebro HK reste sig och vann på straffar

By on 30 december, 2023
Arkivbild - Karl-Johan Sandberg

Ny match och nya förutsättningar, ja det är så man måste tänka när de kommer till Örebro Hockey för något annat kan inte förklara Örebroarnas intresse för laget. Hockeyintresset är riktigt stort precis som stödet, huruvida laget förtjänar det är en annan sak. I kvällens match mot MoDo Hockey, den sista för året visade Örebro Hockey att man i alla fall ville vinna, något som ledde till två poäng på kontot.

Det var Örebro som vanligt manér inledde matchen bäst, där man snurrade runt bra och MoDo hängde inte med alls. Men som vanligt hade man svårt att förstå var målet var och man skapade egentligen ingenting, ett spel som höll i sig i ca fem minuter sen var MoDo med. Örebro bjöd inte upp till match och det var hemmalaget som var en aning bättre, desto bättre för Örebro slutade perioden mållöst.

I den andra perioden började det hända både ett och annat, där det var Christopher Mastomäki som inledde målskyttet i den tolfte minuten när han gav Örebro ledningen. Målet kom i en MoDo dominans där man inte hängde med, något som bevisades redan i den 14 minuten när hemmalaget gick från underläge till överläge. Där MoDo gjorde 1-1 33.08 och 2-1 13 sekunder senare, i det läget var Örebro helt utspelade. Men i den näst sista minuten gjorde man en uppryckning deluxe, för helt plötsligt visade Örebro upp ett tempohögt spel där man kunde trycka ner MoDo ordentligt i deras zon. Det ledde till att William Wikman kunde kvittera till 2-2 i Örebros bästa anfall i än så länge i matchen, ett resultat som stod sig perioden ut.

Tredje perioden blev riktigt bra för Örebro som var med redan första tekningen, det var en period där man var hack i häl på MoDos spelare och man vek inte ner sig alls. Spelet var jämnt och tajt från bägge lagen, när signalen för full tid gick var det oavgjort och matchen gick till förlängning.

Det hände en del saker i förlängningen där bägge lagen kom upp varsin anfallszon, men det blev inga mål och det gick till straffar.

Örebro kom ut i och stod inte upp alls från start, under 38 minuter kan lugnt konstatera att de underpresterade. Med två minuter kvar av den andra perioden hände det något i Örebro, för det var där som man helt plötsligt visade ny energi och spelet sprudlade till. Något man behöll i den avslutande perioden där man kunde hålla MoDo stången på ett bra tryggt sätt, just tryggheten som inte fanns under de första 38 minutrarna syntes markant. Nu kunde Örebro ta det nästan hela vägen där man avgöra på straffar, och istället för både noll och en poäng så hade man i alla fall fått med sig två poäng.

Poängen innebär att man gick upp på en nionde plats där man passerade just MoDo, något som kan vara avgörande i slutändan. Nu blir det ett bra nyårsfirande med positiv vinst även om man bara höjde sig under avslutande perioden, kan man ta med sig både spelet som inställning in i 2024 kan det komma att se riktigt riktigt bra ut. Då kan laget få ett grymt stöd från publiken, det på ett som de förtjänar.

Den första matchen 2024 spelare man mot HV71, det gör man i den 29 omgången av Svenska Hockeyligan i Behrn Arena torsdag 4 januari.