Örebro HK spelade starkt men föll i sudden

By on 24 februari, 2024
Arkivbild - Karl-Johan Sandberg

Örebro borta mot Färjestad en lördagkväll, mer eller mindre en förfest med ett fullsatt Löfbergs Arena borgar för en höjdarmatch. För med en uppbyggd rivalitet lagen emellan så brukar det i alla fall bli en publikfest, matchen på isen blev även den en underhållande tillställning, där Örebro föll i förlängningen.

….

Örebro inledde matchen på ett mycket bra sätt, där men man genom Glenn Gustafsson tog ledningen redan efter 41 sekunder. Man visade upp ett energirikt spel där man pushade på bra mot Färjestads zon, i den sjunde minuten utökade man till 2-0 genom Jonathan Lekkerimäki och det såg riktigt bra ut. Men som det har sett i tidigare matcher så studsar motståndarna till, ett lag som leder Svenska Hockeyligan viker inte bara ner sig.

Färjestad började sakta men säkert komma tillbaka, i den 13 minuten kom reduceringen till 1-2. Och efter ett avklarat boxplay för Örebro, kom kvitteringen i den 18 minuten fram till 2-2. När man gick till pausvila var det oavgjort.

….

Den andra perioden blev till en jämn tajt tillställning, där inget av lagen bjöd varandra på något överhuvudtaget. Det är kul att en perioden som slutar mållöst med bara en utvisning ändå kan vara så underhållande, när man gick till pausvila var det fortsatt oavgjort.

….

I den tredje perioden fortsatte spelet från den andra perioden, fortsatt spel på gränsen. Men i den åttonde minuten brann det till hos bägge lagen, vilket genererade i två utvisningar för Färjestad och en för Örebro. Överläge Örebro alltså, men inget mål. I slutet av perioden såg det ut som att Örebro hade tappat en aning i både spel och energi, vilket gjorde att Färjestad tog ledningen fram till 3-2 och bara 2.28 minuter kvar att spela.

Örebro chansade och tog ut målvakt Jonas Arntzen i jakten på en kvittering, något som gav utdelning i den 20 minuten. Med bara sex sekunder kvar av ordinarie tid kunde Robert Leino sätt kvitteringen, 3-3 tog matchen till förlängning.

….

I förläningen drog Örebros Hannes Björninen på sig en onödiga utvisning i den fjärde minuten, något som Färjestad kunde utnyttja och med 36 sekunder kvar kom det avgörande målet, hemmalaget vann med 4-3.

….

Sett till helheten så gör Örebro en av sina bästa insatser, man började fantastiskt bra där två mål i första perioden lika gärna kunde ha varit tre. Mathias Bromé brände ett jätteläge, om han hade orkat lyfta pucken hade det garanterat varit mål. Man stod upp bra mot topplaget Färjestad där Örebro mötte högt, forecheckade bra och tvingade motståndarna till ett stängt spel. Nu var det ett sånt spel som präglade matchbilden från bägge lagen, men med i åsyn så var det en riktigt underhållande tillställning. En tillställning som Örebro lika gärna hade kunnat vunnit, om man inte drar på sig onödig utvisningar i kritiska lägen.

Men men, kan man fortsätta att hålla i ett sånt här spel igen över 60 minuter, då kommer det att komma vinster. Nu är det bara sju omgångar kvar till slutspel och lagen bakom kryper närmare, i alla fall Rögle som vann ligger nu bara poäng bakom. MoDo vann på övertid och fick med sig två poäng, de är bara två poäng bakom. Ska Örebro hålla sig kvar på playoff-kval och ta sig dit, ja då är vinster ett måste helst trepoängare alternativt tvåpoängare.

I veckan som kommer har Örebro tre matcher på schemat, tisdag 27 februari Timrå borta, torsdag 29  februariLuleå hemma och lördag 2 mars avslutar man veckan med att ta sig an Växjö i Behrn Arena.

En hockeyfest att se fram emot, men man börjar med att ta sig an Timrå på bortais, det gör man på tisdag 27 februari.

Matchfakta Färjestad BK – Örebro Hockey

• 00.41 Mål Örebro, 0-1 Glenn Gustafsson.
  • 06.36 Mål Örebro, 0-2 Jonathan Lekkerimäki.
  • 12.03 Mål Färjestad, 1-2 Michael Lindqvist.
  • 15.11 Utvisning Örebro, två minuter Filip Berglund, Tripping.
  • 17.24 Mål Färjestad, 2-2 David Tomasek.

Den första perioden slutade 2-2.
Skottstatistiken för den första perioden Färjestad BK 10 – Örebro Hockey 9.

• 32.52 Utvisning Färjestad, två minuter Joel Nyström, Holding.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistiken för den andra perioden Färjestad BK 5 – Örebro Hockey 10.

• 47.29 Utvisning Färjestad, två minuter Oscar Lawner.
  • 47.29 Utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen, Unsportsmanlike Conduct.
  • 47.59 Utvisning Färjestad, två minuter Marcus Westfält, Unsportsmanlike Conduct.
  • 57.32 Mål Färjestad, 3-2 Linus Johansson.