Örebro HK steget efter Frölunda HC

By on 24 november, 2022
Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro HK har efter landslagsuppehållet fått med sig en vinst, den tog man senast hemma mot Rögle där man visade upp ett fint spel. I kvällens match i den 20 omgången av Svenska Hockeyligan tog man emot Frölunda HC i Behrn Arena, en match där man mer eller mindre var steget efter under hela matchen.

Stabil, uppoffrande defensiv samt en riktigt riktigt bra Jhonas Enroth i Örebros mål såg till att gästande Frölunda inte tog ledningen under den första perioden. Örebro skapade en del bra målchanser dock inte några direkt uppenbara chanser till mål, trots två powerplay kunde man inte heller få håll på Frölundas keeper och inledningsperioden slutade mållöst.

Innan den andra perioden kom det tragiska beskedet att Börje Salming en av Sveriges absolut största spelarna inom ishockey hade gått bort, han hyllades med både applåder och en tyst minut.

Det var Frölunda som mer eller mindre ägde mittperioden, tungt och stabilt spel gjorde att man även tog ledningen. Sen steg Petrus Palmu in i handlingen då han drog inte bara drog på sig en utvisning, det blev två efter att inte och hållet ha varit sams med domaren, antagligen gav han domaren en riktigt hårtork då det hela slutade i matchstraff. Spel fyra mot fem alltså i fyra minuter, men som inte det vore nog så drog även Gustav Backström och Rasmus Rissanen på sig varsin tvåminutare. Ett långt överläge för Frölunda som efter massiv press mot Jhonas Enroth kunde utöka ledningen, gästerna hade en tvåmålsledning efter två spelade perioder.

I den tredje perioden ryckte Örebro upp sig och höjde nivån på sitt spel, men började spela runt, man hittade varandra på ett annat sätt. Tyvärr kom man inte långt med det spelet, för även om man flyttade spelet ner till motståndarens zon så avväpnade Frölunda Örebro när man kom i skarpt läge. Frölunda kunde sätta spiken i kistan i slutet av sista delen, det tredje målet för gästerna gjordes i tom målbur, ett resultat som stod sig.

Det var såhär jag trodde att det skulle se ut när motståndet blev bättre, när kvalitén skulle höjas, helt plötsligt var det skarpt läge. Örebro var mer eller mindre hela tiden ett steg efter Frölunda, man hängde inte med varken fysiskt eller fartmässigt. Spelmässigt så kunde gästerna styra hemmalaget på ett ganska bekvämt sätt, även om nu Örebro höjde sig i sista perioden så såg det nästan barnsligt enkelt ut när Frölunda bara tog pucken i egen zon för att skicka iväg den. Med lite mer flyt kanske Leo Carlsson kunde fått in pucken i mål slutet av matchen, men det kom en Frölundaspelare mellan.

Förhoppningsvis blev matchen en väckarklocka för Örebro, där man kanske förstår på vilken nivå man måste spela på. Att man inte kan samåka för att öka hastigheten i sista perioden, skärpan, passningsspelet, fysiken. Ja, det är antagligen hela hockeyspektrat som måste ses över. Den enda som jag ser som höll måttet är Jhonas Enroth, men även utespelarna måste vara på samma nivå.

 Nu väntar Färjestads BK i Karlstad för Örebro HK nu på lördag 26 november i den 21 omgången av Svenska Hockeyligan.


Matchfakta Örebro HK vs Frölunda HC

Första perioden

 • 07.10 Utvisning Frölunda, två minuter Anders Grönlund, Hooking.
 • 12.51 Utvisning Frölunda, två minuter Max Friberg, Tripping.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Örebro HK 11 vs Frölunda HC 8

Andra perioden

 • 27.33 Mål Frölunda, 0-1 Filip Johansson.
 • 29.54 Utvisning Örebro, två minuter Petrus Palmu, Holding.
 • 29.54 Utvisning Örebro, två minuter Petrus Palmu, Abuse of Officials.
 • 29.54 Matchstraff Örebro, Petrus Palmu, Game Misconduct.
 • 30.30 Utvisning Örebro, två minuter Gustav Backström, Delay of game.
 • 33.04 Utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen, Crosschecking.
 • 33.16 Mål Frölunda, 0-2 Loui Eriksson.
 • 34.15 Utvisning Frölunda, lagstraff, To many players on the ice.

Andra perioden slutade 2-0 till Frölunda
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 4 vs Frölunda HC 13

Tredje perioden

 • 57.21 Timeout Örebro.
 • 57.21 Målvakt ut Örebro.
 • 57.46 Mål i tom bur Frölunda, 0-3 Andreas Borgman.
 • 57.46 Målvakt in Örebro.

Tredje perioden slutade 1-0 till Frölunda
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 15 vs Frölunda HC 5

Matchen slutade Örebro HK 0 vs Frölunda HC 3
Skottstatistik matchen Örebro HK 30 vs Frölunda HC 26

Anders Olofsson, Sport | Hockey
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login