Örebro HK studsade tillbaka med vinst

By on 27 januari, 2022

Äntligen, match för Örebro HK efter sju inställda omgångar på grund av smitta i laget, i den 33 omgången av Svenska Hockeyligan tog Örebro emot Rögle BK i Behrn Arena. Den stora frågan inför match var hur Örebro skulle spela sitt spel då man inte hade spelat match sedan 8 Januari, Rögle hade inte spelat match sedan 15 Januari så det var två lag utan matchvana som möttes.

Nu gick det bra när Örebro slog ett normalt svårspelat Rögle, historiskt sett så brukar det var riktigt jämnt när de här två lagen möts. Gästerna kom till spel med ett stort avbräck med många ordinarie spelare hemma med konstaterad corona, något som självklart satte sina spår i Rögle.

Det var spelglädje i Örebro som tog för sig ordentligt under den första perioden, högt tempo med ett spel som böljade fram och tillbaka. Kvalitén gick att diskutera men med tanke på hur lång tid som man inte hade spelat match såg det bra ut, den enda riktigt farliga chansen Rögle fick skapade de under ett powerplay annars såg det ut som om att Örebro hade bra koll på gästerna. I slutet av de första 20 minutrarna drog Rögle på sig en utvisning, något som hemmalaget som inte hade någon bra statistik i den spelformen kunde utnyttja, Rodrigo Abols kunde slå in 1-0 med 33 sekunder kvar.

Det var fortsatt bra spel i den andra perioden från Örebros sida, Rögle fick kämpa och började sakta men säkert att jobba sig in i matchen. I den tolfte minuten fick gästerna ett powerplay där de gick ut stenhårt, dock utan att göra mål. När överläget var över och det spel fem mot fem såg det fortsatt ut som om Örebro hade en spelare i utvisningsbåset, högt tempo och bra snurr från Rögle där inte Örebro riktigt var med. Gästernas spel ledde fram till en kvittering med 1.10 minuter kvar av mittenperioden, som stod sig tiden ut.

Starten av den tredje perioden kan beskrivas av böljande då bägge lagen mer eller mindre forsade fram och tillbaka ute på isen, mitt uppe i den forceringen från bägge håll från ingenting egentligen kom Örebro ledningsmål genom Robin Kovacs. Stärkta av Kovacs mål fick hela laget ett lyft och dominerade totalt för en stund, bara 34 sekunder senare hade man tagit en ledning med två mål. Efter det kom gästerna tillbaka spelmässigt men inte i målprotokollet, det var Örebro som med ca tre minuter kvar kunde stänga locket när Linus Öberg slog in 4-1, tack och godnatt.

Sett till helheten så började det som väntat, matchovana och mycket fippel med puck för Örebro. Allt eftersom tiden gick så stabiliserade sig spelet och det såg stundtals riktigt bra, det som var positivt var att man kunde använda sig av de momentum som uppstod där man kunde båda skapa farligheter som skapa mål. Nu hör det till saken att Rögle saknade hela ordinarie backar, ett bakslag som självklart måste ha spelat in.

Nyförvärvet Nicholas Halloran då kan man undra, ganska ok. Han gjorde en fin aktion i den andra perioden när han tog sig från egen zon, gjorde två tunnlar för att avsluta med att droppa pucken bakom sig i anfallszon till en medspelare som tyvärr missade. Utöver så var han ganska osynlig, men gjorde en del bra saker i bakgrunden, tiden får uttala om det blir bra eller ej.

Sett till tabellen så har Örebro spelat 33 matcher i en osammanhängande tabell, tack vare kvällens poäng är man nu uppe på slutspelsplats. I den 34 omgången av Svenska Hockeyligan möter Örebro jumbolaget Djurgården i Behrn Arena på Lördag 29 Januari 2022, vinst där så är man på gång igen.

Matchfakta Örebro HK vs Rögle BK

Första perioden 14 minuten utvisning Örebro, två minuter Leo Carlsson Hooking. Powerplay Rögle, ingen utdelning. 19 minuten utvisning Rögle, två minuter Oskar Asplund Tripping. Powerplay Örebro, 20 minuten mål, 1-0 Rodrigo Abols.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 17 – Rögle BK 9

Andra perioden tolfte minuten utvisning Örebro, två minuter Oliver Eklind Charging. Powerplay Rögle, ingen utdelning. 19 minuten mål Rögle, 1-1 Oskar Stål-Lyrenäs.

Andra perioden slutade 1-0 till Rögle
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 9 – Rögle BK 5

Tredje perioden femte minuten mål Örebro, 2-1 Robin Kovacs. Sjätte minuten mål Örebro, 3-1 Miika Salomäki. Tionde minuten utvisning Rögle, två minuter Viktor Grahn Tripping. Powerplay Örebro, ingen utdelning. Tolfte minuten utvisning Örebro, för många spelare på isen. 17 minuten mål Örebro, 4-1 Linus Öberg.

Tredje perioden slutade 3-0 till Örebro