Örebro HK tog efterlängtad seger mot Malmö

By on 13 januari, 2024

Ikväll var det måstematch för Örebro och eventuellt för tränare Johan Hedberg, detta efter att laget har gått ner sig ordentligt sett till de tre senaste matcherna. Örebro tog emot Malmö i Behrn Arena, en match där Örebro var det starkaste laget och tog en efterlängtad seger.

….

Det var Örebro som började riktigt riktigt bra, man mer eller mindre sköljde över Malmö som inte var med på isen alls. Hemmalaget visade upp ett spel som gjorde att Samuel Johannesson i den tredje minuten gav Örebro ledningen, efter målet fortsatte man att pressa på för utökning. Nu uteblev den och efter tio minuters spel hade Malmö kommit in i matchen, andra halvan av första perioden gick till gästerna som hade några vassa chanser men målen uteblev. Det var Örebro som var i ledning när man gick till periodvila.

….

I den andra perioden ställdes Örebro mot ett helt annat Malmö, där gästerna kom ut för att ta över matchen mer eller mindre helt och hållet. Ett spel som gjorde att Örebro blev det jagande laget, mitt i gästernas offensiv slog Örebro om till spelvändning där Matthias Bromé kliniskt gjorde 2-0 till hemmalaget i den tolfte minuten. Malmö fortsatte jaga men var fortsatt ineffektiva och Jonas Arntzen i Örebro kunde stå emot, under de sista fem minutrarna var det Örebro som pressade på men perioden slutade med Örebro i ledning.

….

Den tredje perioden blev en öppen tillställning där spelet svajade fram och tillbaka, där framförallt Örebro var med mer mycket mer i spelet. I den andra minuten fick Örebro med sig, där man kunde utöka till 3-0 i den tredje minuten genom Samuel Johannessons andra mål för kvällen. Malmö fick en chans i den 16 minuten när Örebros Jonathan Lekkerimäki åkte på en utvisning, gästerna chansade med att ta ut målvakten vilket gjorde att de kunde spela sex mot fyra. Örebro stod emot bra där defensiven gjorde ett bra jobb, samt att man hade en stabil Jonas Arntzen i målet. Matchen vanns av Örebro där 3-0 blev slutresultatet.

….

Ska Johan Hedberg alternativt Stefan Bengtzén vara kvar i Örebro Hockey sett till lagets insats i kvällen match, nej absolut inte sett till motståndarnas kvalité. För man måste ta Malmös form i beaktning, det är ett lag som även de är inne i en sjukt djup svacka. För den som inte tycker så är det bara att ta Malmös insats i matchen för analys, utan att överdriva kan man lugnt säga att det fanns en doft av Örebros tidigare insatser. Vilket betyder att man har en hel del puckinnehav, man får till en del tryck mot motståndarna men man är stört ineffektiva. För det var så det såg ut under kvällens match för Malmö, bättre utdelning för gästerna i den andra perioden och det hade varit kvitterat alternativt underläge för Örebro. Sett till hur matchbilden såg ut i den andra perioden förstod man där och då, att den här matchen kunde Örebro helt enkelt inte förlora!

Vad ska man dra för växlar av den här vinsten då? Jo, att det är viktigt att vinna mot lagen som ligger jämsides med Örebro, lag som ligger nära poängmässigt. Sett till det så var det här en riktigt viktig vinst, tack vare poängen så gick Örebro om Malmö där man ligger två poäng före. MoDo är även de med i bottenstriden och de mötte Oskarshamn under kvällen, det var en match där MoDo tyvärr fick med sig extrapoängen efter förlängning. Det gör att Örebro just nu är på en elfte plats i tabellen bara två poäng efter just MoDo, som ligger på sista play in platsen.

I den 33 omgången av Svenska Hockeyligan 2023/2024 tar sig Örebro an bottengänget Oskarshamn, det gör man på torsdag 18 januari 2024 i Behrn Arena.