Örebro HK utspelade av Brynäs IF

By on 30 november, 2021

Örebro HK åkte under tisdagen till Gävle för att i den 23 omgången av SHL 2021/2022.

Brynäs som inför matchen låg på en 12 plats inför matchen hade vunnit två av sina fem senaste matcher. Örebro å andra sidan låg på en sjunde plats och vann senast mot Djurgården med 3-0.

Det var Brynäs som tog kommandot över matchen och styrde spelet under större delen av första perioden, det kändes som om Örebro gick i fällan och hamnade i Brynäs tempo där man inte lyckades uträtta mycket offensivt. Det bortalaget gjorde bra var att hela tiden hålla Brynäs på utsidan och ge dem minimalt med chanser. Med endast tre sekunder kvar kunde dock Oliver Eklind sätta ledningsmålet efter en fin passning från Rodrigo Abols i en kontring 0-1 till Örebro.

Örebro gjorde en svag period även i den andra perioden där det var Brynäs som dominerade spelet. Bortalaget stod åter för ett grundmurat försvarsspel och en storspelande  Jonas Arntzen såg till att Brynäs inte fick något mål trots ett flertal chanser. Andra perioden slutade 0-0.

I den tredje perioden fick Örebro en bra möjlighet att komma in i matchen då man fick ett tidigt powerplay, men efter det så var man tillbaks i gamla hjulspår och det var försvarsspel som gällde för bortalaget. I den sjunde minuten fick Örebro en utvisning och denna gång kunde Brynäs kvittera genom Dmytro Timashov 1-1. Efter målet fortsatte matchen som tidigare och matchen gick till förlängning.

I förlängningen drog Örebro på sig en utvisning i den andra minuten vilket Brynäs utnyttjade och Greg Scott säkrade extrapoängen för hemmalaget.

Detta var en av de sämre matcher jag sett med Örebro denna säsong och jag tror att det berodde på att man lät Bryns spela stii spel i ett lägre tempo än vad Örebro vill spela. Detta ledde till att timing och passningsspelet inte klaffade vilket gav den matchbild vi fick se.

Nästa match spelar Örebro HK på Torsdag den 2 December hemma i Behrn Arena mot Leksands IF.

Första perioden andra minuten utvisning Örebro, två minuter Robin Kovacs Hög klubba. Powerplay Brynäs, utan resultat. 13 minuten utvisning Örebro, två minuter Nick Ebert Hooking. Powerplay Brynäs, utan resultat. 20 minuten mål Örebro, Oliver Eklind satte 0-1.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Brynäs IF 14 – Örebro HK 4

Andra perioden  inga händelser.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Brynäs IF 8 – Örebro HK 4

Tredje perioden första minuten utvisning Brynäs, två minuter Chay Genoway Hooking. Powerplay Örebro, utan resultat. Sjunde minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä Tripping. Powerplay Brynäs, mål Dmytro Timashov kvitterade 1-1. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg Tripping. Powerplay Brynäs, utan resultat.

Tredje perioden slutade 1-0 till Brynäs
Skottstatistik tredje perioden Brynäs IF 12 – Örebro HK 6

Förlängningen andra minuten utvisning Örebro, två minuter Robert Leino Hooking. Powerplay Brynäs, mål Greg Scott satte 2-1.

Förlängningen slutade 1-0 till Brynäs