By on 21 september, 2023
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro HK åkte norr ut för en norrlandsturné och först ut var Luleå i den tredje omgången av SHL 2023/2024.

Örebro kom till match med vinst i de två första matcherna och ville så klart fortsätta på vinnarspåret. Luleå å andra sidan hade en vinst senast mot Timrå och var sugna att följa upp på den vinsten.

Luleå var laget som kom ut hetast i den första perioden och pressade Örebro hårt. Bortalaget hade svårt att organisera sitt spel och lyckades inte få till något direkt uppställt spel offensiv zon något som också syntes i skottstatistiken. I den sjunde minuten fick Örebro en utvisning och i efterföljande powerplay kunde Luleå ta ledningen 1-0. Resterande del av perioden såg ungefär likadan ut men första perioden slutade 1-0 till Luleå.

I den andra perioden hade Örebro ryckt upp sig och presterade ett riktigt hyggligt spel där man tidvis pressade Luleå. Hemmalaget drog på sig ett par utvisningar och nu kunde bortalaget få till lite upp ställt spel. Trots bättre spel från Örebro så lyckades man inte göra några mål, det klarade inte heller Luleå av och andra perioden slutade 0-0.

Örebro kom ut till den tredje med ökat självförtroende och satte press på Luleå och i den fjärde minuten kunde William Wikman sätta kvitteringen 1-0. Bortalaget fortsatte sin press och Luleå fick mest ägna sig åt försvar, och i den sjätte minuten kunde Örebro ta ledningen genom Jonathan Lekkerimäki 1-2. Luleå jobbade på för att kvittera men det var Örebro som behöll initiativet och mot slutet av perioden tog Luleå ut sin målvakt, men det räckte inte och Örebro tog hem segern. Tredje perioden slutade 2-0 till Örebro och matchen 2-1 till Örebro.

Åter en bra insats från Örebros sida om ej mycket bra, det blir nämligen för mycket slarv i passningsspelet. Det som kanske är mer oroande är att man för tredje matchen i rad gör en relativt dålig första period och släpper in första målet. Nu är det tidigt på säsongen och inte så mycket att analysera över, men det är starkt att åter vända till vinst.

På lördag den 23 september tar sig Örebro HK an Skellefteå AIK på bortaplan.