Örebro HK vann borta mot Rögle BK

By on 4 december, 2021

Lördag och kvällsmatch för Örebro HK i den 25 Omgången av Svenska Hockeyligan borta mot Rögle BK, man vann sist hemma mot Leksands IF och det såg ut som om att man var tillbaka på vinnartåget. Bortamatch och serietvåan är inte en lätt match, Örebro fick med sig två poäng efter en hård fight.

Örebro började matchen bäst med ett frejdigt spel som resulterade i ett tidigt ledningsmål, Rögle bjöd upp till samma spel och det både frenesi som energi lagen emellan och man visade upp ett bra spel. Hemmalaget kom tillbaka i den tionde minuten för att kvittera, men Örebro kunde med 1.55 minuter sätta pucken i mål och man avslutade den inledande perioden i ledning.

I den andra perioden fortsatte Örebro att styra spelet fram till det att bortalaget fick två utvisningar som gav Rögle ett grepp och kvittering. Efter målet hade Rögle ett vist övertag, men Örebro jobbade tillbaks initiativet och började pressa Rögle igen. Perioden slutade dock 1-0 till Rögle.

Den tredje perioden dominerades av Örebro och Rögle hade faktiskt inte fått ett skott på mål när fyra minuter återstod av matchen. 10.51 in i perioden kunde Robin Kovacs se till att Örebro återtog ledningen och 17.13 kunde Gustav Backström sätta 2-4 i nummerärt underläge. Men sen vaknade Rögle och 18.18 kunde Dennis Everberg reducera och med sju sekunder kvar av tredje perioden kunde Dennis Everberg kvittera och ta matchen till förlängning.

Förlängningen blev jämn men 3.16 in i den kunde Robin Kovacs sätta 4-5 för Örebro och extrapoängen till bortalaget.

Örebro gjorde en mycket stark match och då framförallt defensivt där man fick spelet att fungera över hela planen. Nu gäller det att få till effektiviteten framåt och då framför allt i powerplay för att vara med och fightas på de översta placeringarna.

Nästa match spelar Örebro HK på Onsdag den 8 December borta mot Malmö Redhawks.

Matchfakta Rögle BK vs Örebro HK

Första perioden tredje minuten mål Örebro, Christopher Mastomäki 0-1. Tionde minuten mål Rögle, Adam Edström 1-1. 19 minuten mål Örebro, Nicke Ebert 1-2.

Första perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistik första perioden Rögle BK 7 – Örebro HK 16

Andra perioden sjunde minuten utvisning Örebro, två minuter Marcus Hardegård Interference. Powerplay Rögle, utanresultat. Nionde minuten utvisning Örebro, två minuter Jhonas Enroth Holding. Spel fem mot tre Rögle, mål Adam Tambellini kvitterade 2-2. 17 minuten utvisning Rögle, två minuter Samuel Jonsson Interference. Powerplay Örebro, utan resultat.

Andra perioden slutade 1-0 till Rögle
Skottstatistik andra perioden Rögle BK 9 – Örebro HK 10

Tredje perioden elfte minuten mål Örebro, Robin Kovacs satte 2-3. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Nick Ebert Interference. Powerplay Rögle, mål Örebro Gustav Backström satte 2-4. 19 minuten mål Rögle, Dennis Everberg reducerade 3-2. 20 minuten mål Rögle, Anton Bengtsson kvitterade 4-4.

Tredje perioden slutade 2-2