Örebro HK vann efter medioker insats

By on 23 oktober, 2021

I den 13 omgången var det dags att för Örebro HK att ta sig an Djurgårdens IF i Behrn Arena, Djurgården har på sina tio senast spelade matcher åtta förluster. Örebro å sin sida hade inför kvällens match mixade resultat och på hemmaplan ska man helt enkelt bara vinna, vilket man gjorde efter en rätt medioker insats där det krävdes förlängning.

Den första perioden startade Örebro på allra bästa sätt när man tog ledningen i den första minuten genom Robin Kovacs, efter det sjönk hemmalaget tillbaka och Djurgården kunde kvittera fyra minuter senare. Efter det sjönk både spel som intensitet ordentligt, det där som Örebros tränare Niklas mantrade om i intervjun inför match om att få ner puck djupt och spela med hög intensitet fanns inte. I slutet av de första 20 fick hemmalaget med sig en utvisning, i powerplay kunde man i sista minuten ta ledningen inför periodvilan.

Surspelet fortsatte i den andra perioden, inte höjdes intensiteten och inte blev det några djupare puckar. En period som inte går till några minnesvärda stunder, efter två tredjedelar av matchen var det oavgjort.

Örebro kom ut i den tredje perioden och visade faktiskt att man ville mer, laget visade upp en gnutta mer energi jämfört med de två tidigare perioderna. Spelet i sig var fortsatt ineffektivt men det fanns i alla en intention till något bra. I den tionde minuten hade Djurgården puck i Örebros mål efter visst gruff, efter videogranskning blev målet godkänt och bortalaget var i ledning. Efter det steppade hemmalaget upp sig och tog tag i det en aning mer, en aktion som ledde till en kvittering i den tolfte minuten. Närmare än så kom inte Örebro och det blev förlängning.

Förlängningen var inne i den tredje minuten när Leo Carlsson kunde göra mål för Örebro, ett mål som gjorde att hemmalaget fick med sig extrapoängen.

Man kan inte riktigt säga att Örebro som lag höll sig till vad tränare Niklas ville, spela puck djupt och spela med hög intensitet. Bra start i alla fall med just tänkt taktik fram till Örebros första mål, men sen såg det ut som om luften gick ur hemmalaget ordentligt för mer eller mindre ”puffa” runt innan signalen gick för den första perioden. Man kan tro om man tittar på statistiken i den andra perioden och ser antalet utvisningar att oj vad det gick hett till, ska veta att just statistik kan ljuga, fyra utvisningar av varierande mjuk grad där det egentligen inte var några känslor eller gruff inblandade. Om man ska försöka sig på att dra en parallel på andra perioden med något så, lättmjölk, fettfri gärna så vattnig som möjligt, lycka till att hålla er vakna, fungerar bäst.

I sista perioden blev det en aning bättre, Örebro visade upp en bättre attityd där det var en annan energi i skridskoåkningen. Nu ledde det inte direkt till något som gjorde att målskörden ökade, däremot väcktes laget av Djurgårdens ledningsmål som bortalaget fick sig tilldömt efter videogranskning och man kunde kvittera för att ta matchen till förlängning. I förlängningen var inte heller där spelet direkt uppskruvat där chanserna haglade till höger och vänster, avvaktande där det inte bjöds på något. Mitt uppe i allt var det Örebros Leo Carlsson som till sist kunde göra så att man fick med sig den där så viktiga extrapoängen med sig i jakten på säker mark i tabellen, där är man inte riktigt än.

Örebro har nu 17 poäng i tabellen, tre poäng ner till negativt kval där Linköping ligger närmast på 14 poäng. Visst är det tidigt att prata om sådana saker men nu har man spelat 13 omgångar och många av lagen börjar få till sitt spel, Örebros spelare ser tunga ut där det ser ut att saknas energi. Det går segt, det finns inget hugg i skridskoåkning där det mer ser ut som när finlandsfärjor ska manövrera sig. Det är inte ens i närheten av djupa puckar och hög intensitet, positivt i alla fall att man får med sig de ack så viktiga vinsterna i form av förlängning och straffar, något att ta med sig.

Nu är det inte match förrän om fem dagar, Torsdag 28 Oktober 2021 tar Örebro sig an Timrå IK på bortaplan. Ett på riktigt bottenlag där man inte ska begär annat än tre poäng, något annat är faktiskt under isen.

Första perioden första minuten mål Örebro, Robin Kovacs 1-0. Femte minuten mål Djurgården, Filiph Engsund kvittering 1-1. 16 minuten utvisning Örebro, två minuter Miikka Salomäki Tripping. Powerplay Djurgården, ingen utdelning. 19 minuten utvisning Djurgården, två minuter Liam Öhgren Hooking. Powerplay Örebro, 20 minuten mål, 2-1 Jani Lajunen. Djurgården fortsatt powerplay, ingen mer utdelning.

Första perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 11 – Djurgårdens IF 16

Andra perioden andra minuten utvisning Djurgården, två minuter Rhett Rakhshani Hooking. Powerplay Örebro, ingen utdelning. Femte minuten utvisning Örebro, två minuter Joel Mustonen Holding. Powerplay Djurgården, ingen utdelning. Nionde minuten utvisning Örebro, två minuter Petr Zamorsky Hög klubb. Elfte minuten straff Djurgården, kvittering 2-2 Marcus Sörensen. 13 minuten utvisning Djurgården, två minuter Marc-André Gragnani Tripping. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 1-0 till Djurgården
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 15 – Djurgårdens IF 9

Tredje perioden utvisning Djurgården, två minuter Alex Brännstam Slashing. Powerplay Örebro, ingen utdelning. Åttonde minuten utvisning Örebro, två minuter Jani Ljunen Hooking. Powerplay Djurgården, ingen utdelning. Tionde minuten mål Djurgården, 3-2 Filip Cederqvist. Tolfte minuten mål Örebro, kvittering 3-3 Rodrigo Abols. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä Holding. Powerplay Djurgården, ingen utdelning.

Tredje perioden slutade 1-1