Örebro HK vann enkelt mot Malmö

By on 3 december, 2022
Foto: Karl-Johan Sandberg

Att säga att Örebro HK underpresterade senast mot Växjö Lakers är en komplimang, inför dagens match mot Malmö Redhawks fanns det förhoppningar om att laget hade tagit till sig någon sorts form av insikter om hur man ska spela. Senast lagen möttes 22 oktober vann Örebro, i dagens match kunde man vinna enkelt mot Malmö Redhawks.

Örebro hade inför dagens match fått in forwarden Rihards Marenis som kommer från spel i Modo, Rihards är landsman med Rodrigo Abols då båda kommer från Lettland. Rihards är en spelare som Örebro tidigare hade haft ögonen på, han hade inte fått spelet att lossna i Modo därav övergången, Niklas Eriksson hoppas att han ska få det att lossna i Örebro. Rihards Marenis tilldelades tröjnummer 10 i Örebro HK.

Malmö låg absolut sist i tabellen och hade bara vunnit en av nio senaste matcherna, Örebro var snäppet bättre med en vinst av sina åtta senaste spelade matcherna. En batalj mellan två bottengäng kan man säga, där rivstartadeÖrebro matchen med två snabba i den tredje minuten, där det hann gå 17 sekunder mellan målen. Efter det hände det egentligen inte något i form av vassa målchanser, dels för att Malmö steppade upp sig med sitt fysiska tunga spel. Örebro stod emot bra och man kunde utöka ledningen i slutet av inledningsperioden.

Inledningen i den andra perioden gjorde Örebro en bra insats när man utökade ledningen och det såg riktigt bra ut, men Malmö jobbade sig in i matchen. Gästerna kunde göra två mål i mitten av perioden inom loppet av 1.35 minuter och det såg ut som om de var på väg ikapp, Örebro hade tappat sitt spel och Malmö kunde utnyttja det. Nu blev det inte några mer mål i perioden och Örebro gick till pausvila med ledning med två mål.

Repris på första och andra perioden när Örebro gjorde mål i absoluta början av tredje perioden, ledning med tre mål plus att man fick med sig ett femminuters powerplay bara någon minut efter utökningen så kändes det riktigt bra. Nu visade man upp ett ganska ineffektivt spel under powerplayet där man inte skapade något av värde, det kan man tillskriva resten av perioden också. När slutsignalen ljöd hade Malmö lyckats trycka in ett tredje mål och det slutade 5-3 till Örebro, en rättvis seger.

Det är bra att möta gäng med kvalité mittenlag Hockeyallsvenskan, ja Malmö är inte bättre i dagsläget, och då ska man bara vinna om man vill vara med Svenska Hockeyligan. Nu har inte Örebro direkt rosat hockeymarknaden, men hade innan man började förlora fått med sig bra många vinster. Det mot ganska mediokert motstånd, när man ställdes mot motstånd av rätt virke har det inte sett speciellt bra ut. När det händer behöver man ta ett steg tillbaka och börja om, börja plocka vinster där man kan och mot Malmö kunde man. Bra för ett sargat självförtroende, nu gäller det att man rider vidare på det. Trots vinsten behöver Örebro även komma upp i nivå i allt, tempo, skärpa, fysik, om man inte gör det så kommer man bara att få med sig vinster mot lag i bottenträsket. Men en vinst är en vinst, tre sköna poäng in på kontot.

Rihard Marenis, hur gick för honom då?

Godkänt skulle jag säga, då det är svårt att bara hoppa in och börja leverera. Han gjorde inte bort sig hur som helst, något som borde vara svårt att göra i dagens Örebro HK.

Nu ligger Örebro på sjätte plats i tabellen, rätt sida slutspelsstrecket alltså. I den 25 omgången möter Örebro HV71 på bortaplan torsdag 8 december 2022, ett HV71 som har två raka vinster.


Matchfakta Örebro HK vs Malmö Redhawks

Första perioden

 • 02.33 Mål Örebro, 1-0 Kristian Näkyvä.
 • 02.50 Mål Örebro, 2-0 Linus Öberg.
 • 11.56 Utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä, Slashing.
 • 13.03 Utvisning Malmö, två minuter Ponthus Westerholm, Fasthållning.
 • 18.05 Mål Örebro, 3-0 Oliver Eklind.
 • 20.00 Utvisning Örebro, två minuter Filip Berglund, Roughing.
 • 20.00 Utvisning Malmö, två + två minuter Emil Sylvegård, Roughing + Osportsligt uppträdande.

Första perioden slutade 3-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 14 vs Malmö Redhawks HC 10

Andra perioden

 • 22.39 Mål Örebro, 4-0 Oliver Eklind.
 • 28.11 Mål Malmö, 4-1 William Von Barnekow.
 • 29.46 Mål Malmö, 4-2 Lance Bouma.
 • 39.28 Utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg, Roughing.
 • 39.28 Utvisning Malmö, två minuter Lance Bouma, Roughing.

Andra perioden slutade 2-1 till Malmö
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 10 vs Malmö Redhawks HC 8

Tredje perioden

 • 40.31 Mål Örebro, 5-2 Philip Holm.
 • 41.55 Utvisning Malmö, två minuter + matchstraff Thomas Schemitsch, Fighting + Game Misconduct.
 • 59.00 Mål Örebro, 5-3 Kim Rosdahl.

Tredje perioden slutade 1-1
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 6 vs Malmö Redhawks HC 6

Matchen slutade Örebro HK 5 vs Malmö Redhawks HC 3
Skottstatistik matchen Örebro HK 30 vs Malmö Redhawks HC 24

Anders Olofsson, Sport | Hockey, Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login