Örebro HK vann enkelt över Västerås

By on 15 augusti, 2023
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Nu börjar Svenska Hockeyligans premiär närma sig, det kanske inte känns så men starten lurar runt hörnet och 14 september 2023 möter Örebro Leksand på bortaplan i premiären. Innan dess ska man självklart komma in i tempo och framförallt sitt spel, ett spel där man ska hitta varandra med speed och hög intensitet.

Det gör man genom både träning som träningsmatcher, i den första matchen för säsongen tog man sig an Västerås IK på bortaplan. Att möta Västerås tillhör ishockeyhistoria när det kommer till Örebro genom åren, även om det har varit så kallade träningsmatcher så har det alltid varit en viss rivalitet.

Den första perioden blev till en fartfylld tillställning med en hel del fysiskt spel, utan många avblåsningar. I den 17 minuten visade sig nyförvärvet Samuel Johannesson upp sig när han gav Örebro ledningen. Det blev periodens enda mål.

Andra perioden var en aning mer avvaktande inledningsvis där både tempo och fysik hade gått ner sig, något som ändrade sig desto längre in i perioden man kom. Det var fortsatt Örebro som visade att man var ett par snäpp större och bättre, i den 31 minuten kom 2-0 genom Jonathan Lekkerimäki följt av 3-0 genom Samuel Johannesson i den 33 minuten. I slutet av perioden var man helt dominant och man ägde puck mer eller mindre helt och hållet, det var 3-0 i Örebros favör när man gick in i periodvila två.

Avslutningsperioden började precis som den andra där Örebro avvaktade för att känna av läget, och desto närmare slutsignalen man kom desto mer växlade man upp. I den 45 minuten utökade Örebro till 4-0, ett mål som kom från Robert Leinos klubba. Efter det var det helt enkelt bara att spela av matchen för Örebro, ett avslut där man lekte sig fram och man lät inte Västerås göra speciellt mycket.

Örebro målvakt Jhonas Enroth hade äran att vakta buren denna första match, en match där han inte ställdes alldeles för mycket prov. Det svåra var väl att vara med de få gånger Västerås kom upp för att skapa chanser, ett prov som kanske gav så många svar men alltid skönt att få hålla nollan.

Det hade sett bra ut på den öppna träningen enligt Redline Onside Podcasts expert Tommy, vilket det inte tidigare har gjort. Ett bra betyg som bådar gott inför framtiden, ett bra betyg gav även insatsen borta mot Västerås där man visade upp kvalitéer tidig på säsongen.

Matchen slutade 4-0 till Örebro Hockey.

Skönt att ishockeysäsongen har sparkad igång, lika skönt att Örebro Hockey fick med sig vinsten borta mot Västerås IK. Redan på torsdag 17 augusti 2023 möter Örebro Oskarshamn i den andra träningsmatchen, det gör man i Kumla ishall.