Örebro HK vann hyllningsmatchen i Behrn Arena

By on 19 november, 2022
Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro HK var tillbaka efter landslagsuppehållet, den 19 omgången av SHL tog man emot Rögle BK i Behrn Arena.  Laget hade innan kvällens match tre raka förluster och man hade visat upp både högt som lågt spel på isen, kvällens match gick från hyllning av Henrik Löwdahl till hyllning av Örebro HK som vann matchen.

Innan pucksläpp hyllades en riktig legendar i Örebro HK Henrik Löwdahl, han var lagkapen i laget mellan 2008 till 2016. Henrik spelade hela sin karriär i Örebro Hockey, det blev hela 18 säsonger i Örebrotröjan som under hyllningen hissades upp i taket i Behrn Arena, nummer 15 är nu pensionerad.

Örebro HK kom ut och i den första perioden för att ta en jämn kamp med Rögle, stärkta av hyllningen som det såg ut som stod upp bra mot gästerna som inte var riktigt på alerten. Hemmalaget trummade på bra och man tog hem den inledande perioden. Det fina spelet fortsatte i den andra där man hade ett bra tempo och man styrde spelet, efter den andra perioden stod det 4-0 till Örebro när man gick till pausvila.

I den tredje perioden blev det ett bökigt stökigt spel där det såg ut som om pucken levde ett eget liv, studs hit och dit där bägge lagen var upp i ansiktet på varandra och störde varandra ordentligt. Desto längre tiden gick desto mer såg det ut som om Örebros formidable målvakt Jhonas Enroth skulle hålla nollan, men inte det inte. Efter att Örebro mer eller mindre inte jobbade på som man ska och gett gästerna chans efter chans kom även ett reduceringsmål för Rögle i den 59 minuten. Att Rögle tidigare inte hade fått till något mål kan tillskrivas en storspelande Jhonas Enroth, men när spelarna framför bestämde sig för att ta helg ja då fick även han se sig besegrad.

Det måste kännas fantastiskt bra med en sån här viktig vinst, inte bara för tabelläget utan även för själva hyllningen av den tidigare lagkaptenen Henrik Löwdahl, vinsten blev grädden på moset. Nu ska vinsten inte bara tillskrivas ett storspelande Örebro, gästande Rögle stod inte för säsongens bästa insats där man inte kom upp i den nivå laget brukar hålla. Både bra och tur för Örebro som fick till helkväll, och firandet kanske fortsätter senare på lokal i på stan.

I och med vinsten är Örebro nu uppe på en tredje plats i tabellen, torsdag 24 november 2022 är det dags igen för Örebro HK i Behrn Arena då man tar emot Frölunda HC.


Matchfakta Örebro HK vs Rögle BK

Första perioden

 • 02.26 Utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg, Hooking.
 • 08.20 Utvisning Rögle, två minuter Theodor Niederbach, Holding the stick.
 • 10.24 Mål Örebro, 1-0 Linus Öberg.
 • 13.43 Utvisning Rögle, två minuter Vojtech Mozik, High Sticking.
 • 13.51 Utvisning Rögle, två minuter Adam Edström, Boarding.
 • 15.26 Mål Örebro i powerplay, 2-0 Rodrigo Abols.

Första perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 9 vs Rögle BK 6

Andra perioden

 • 20.41 Mål Örebro, 3-0 Christopher Mastomäki.
 • 21.22 Utvisning Rögle, fem minuter Marco Kasper, Charging.
 • 21.22 Matchutvisning, Marco Kasper, Game Misconduct.
 • 21.40 Mål Örebro i powerplay, 4-0 Filip Berglund.
 • 21.40 Målvaktsbyte Rögle, Christoffer Rifalk ut och Calle Clang in.
 • 38.56 Utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä, Roughing

Andra perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 11 vs Rögle BK x10

Tredje perioden

 • 41.02 Utvisning Örebro, två minuter Jani Lajunen, Tripping.
 • 58.08 Mål Rögle, 4-1 Linus Sjödin.

Tredje perioden slutade 1-0 till Rögle
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 7 vs Rögle BK 11

Matchen slutade Örebro HK 4 vs Rögle BK 1
Skottstatistik matchen Örebro HK 27 vs Rögle BK 27

Anders Olofsson, Sport | Hockey
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login