Örebro HK vann måstematchen

By on 27 december, 2022

I den första omgången av Spengler Cup 2022 föll Örebro mot Schweiziska HC Ambri-Piotta, i dagens match ställdes man mot finska IFK Helsinki. Alltid intressant att jämföra svenska lag mot internationella lag, Örebro tog hem vinsten i måstematchen mot Helsinki i Spengler Cup.

Örebro kom ut och började på ett positivt sätt där man under de 12 första minutrarna gjorde två mål och var det bättre laget, även om målen kom med en man mer på isen. Helsinki trappade upp sitt spel efter andra målet och Örebro började tappa momentun, reduceringssmålet för Helsinki gjordes när det var Örebro som hade en man mer på isen. 2.15 minuter senare hade Helskinki kvitterat och även tagit över matchen, det stod 2-2 när första perioden var färdigspelad.

Mittperioden blev en märklig tillställning där det var Helsinki som var i förarsätet, Örebro var inte riktigt med och var det jagande laget mer eller mindre under 20 minuters spel. Men när 40 minuter var spelade hade Örebro gått upp i en 4-2 ledning, det efter att Helsinki inte helt var helt påslagna.

I den tredje perioden bjöd inte Örebro upp till något skönspel, det var Helsinki som jagade och jagade och man slog ifrån sig mest. I avslutningen av perioden tog Helsinki ut målvakten för kvittering, men det slutade med att William Wikman kunde garanterat avgöra när han satte pucken i öppet mål, matchen slutade 5-2 till Örebro.

Örebros spel under matchen kan man inte vara direkt nöjd med, man var med i de första 10-12 minutrarna för att sedan falla tillbaka och låta Helsinki styra matchen. Nu ska man vara glad för att motståndet inte var mer fokuserade för ett bättre motstånd hade straffat Örebro, det positiva var att man i alla fall gjorde mål på de chanser som dök upp. Plus att målvakt Jonas Arntzen hade en bra dag på jobbet, då han stod för ett par ingripanden i viktiga lägen.

Om Örebro tar sig vidare till slutspel måste man komma upp ett par steg i sitt spel och inte hamna på efterkälken en bit i matchen, i en sån har tät matchning måste man vara påslagen från start. Nu räckte dagens insats för vinst då man tog hem matchen med 5-2.

Vinsten gjorde att Örebro tog sig upp på en andra plats i gruppen, nu ska HC Ambri-Piotta möta IFK Helsinki i den sista gruppspelsmatchen. I gruppen har IFK Helskinki noll poäng med en match spelad, HC Ambri-Piotta tre poäng efter en spelad match och Örebro tre poäng efter två spelade matcher. I det här läget om Helsinki vinner mot Ambri-Piotta kan det bli målskillnad som avgör vem som kan ta sig till slutspel. Matchen mellan Ambri-Piotta och Helsinki spelas i morgon onsdag 28 december 2022.