Örebro HK vann måstematchen

Av på 24 mars, 2022
Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro Hockey tog sig an Skellefteå AIK en av lagets viktigaste matcher under säsongen och det i sista omgången, vid vinst hemma mot Skellefteå och att Färjestad förlorar mot Växjö är man klar för säkert slutspel. För det krävdes en uppryckning av rang sett till förra matchen, visst ryckte Örebro upp sig och vann matchen men Färjestad stod emot Växjö.

Det var Skellefteå som inledde matchen bäst när man kom helt ren Örebros zon, där Jhonas Enroth i Örebros mål inte släppte in pucken. Efter det var det gästerna som tog tag i spelet, men som i tidigare matcher så kom spelet till att bli tajt, tätt med en aning mer puckinnehav av Skellefteå. Örebro var i den första perioden en aning efter i de flesta segment men lyckades stå emot bra, när första 20 var över var det oavgjord med varsitt gjorda mål.

I mittperioden höjde Örebro spelkvalitén en aning där man stod emot bättre när Skellefteå kom upp i anfall, sakta men säkert kom hemmalaget i fas med både puck och tempo och i de absolut sista minutrarna av andra perioden kunde man göra två mål. 3-1 stod det på resultattavlan när man gick till periodvila två.

Örebro kom ut i den tredje perioden och visade upp ett riktigt fint spel där man förde spelet, Skellefteå stod emot bra och det var gästerna som successivt tog över. Däremot var det hemmalaget som visade att man kunde stå emot, och med Jhonas Enroth i målet så kunde Örebro fixa till en oavgjord sista perioden och vinna tillställningen.

Örebro inledde bataljen ganska svagt och det var Skellefteå som ägde matchen en aning, men sett till historiken har inte Skellefteå det lätt när man möter Örebro. Så blev även kvällens match, ska man ta fram bra sekvenser från hemmalaget så fanns det moment där man visade upp ett spel som passar i ett slutspel. Nu har Örebro avslutat grundserien med ett riktigt dåligt spel för att förlora matcher på ett mindre smickrande sätt, man har saknat spetskvalitén som ligger till grund för att komma långt. I matchen mot Skellefteå visade man upp ett spretigt spel där det, utan att spela bra i 60 minuter att kunna vinna är mycket mycket bra.

Nu betyder det egentligen inte något negativt med åttondelsspel för Örebro, laget behöver lyfta sig bra mycket och det kan man göra med mer matchspel vilket man nu får. Negativt att man möter Brynäs då de har vunnit tre av fyra matcher under säsongen 2021/2022, Örebro vann den första matchen i oktober 2021 och Brynäs de tre avslutande omgångarna. Nu får  Örebro får helt enkelt steppa upp och visa vilja, något man inte gjort på ett långt långt tag.

Nu mäktade inte Växjö med att vinna bort mot Färjestad och det blir Örebro som får inleda playinspel mot Brynäs i åttondelsfinalen, den serien börjar Örebro redan på lördag 26 mars 15.15 på bortais.


Matchfakta Örebro HK vs Skellefteå AIK

Första perioden

 • 01.20 Utvisning Örebro, två minuterJani Lajunen crosschecking. Powerplay Skellefteå, ingen utdelning.
 • 07.09 Dubbelutvisning Örebro, två minuter Daniel Audette interference, Skellefteå, två minuter Jonathan Pudas holding, spel fyra mot fyra.
 • 08.52 Mål Skellefteå, 0-1 Jonathan Johnsson.
 • 10.08 Utvisning Skellefteå, två minuter Joakim Lindström hooking.
 • 10.56 Mål Örebro i powerplay, 1-1 Linus Öberg.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Örebro HK 5 vs Skellefteå AIK 12

Andra perioden

 • 23.54 Utvisning Örebro, två minuter Jani Lajunen high sticking. Powerplay Skellefteå, ingen utdelning.
 • 32.36 Utvisning Skellefteå, två minuter Simon Robertsson high sticking.
 • 38.10 Mål Örebro i powerplay, 2-1 Elias Ekström.
 • 39.10 Mål Örebro, 3-1 Rodrigo Abols.

Andra perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 7 vs Skellefteå AIK 5

Tredje perioden

 • 55.07 Målvakt ut Skellefteå.
 • 58.42 Målvakt in Skellefteå.
 • 59.07 Målvakt ut Skellefteå.
 • 59.28 Målvakt in Skellefteå.

Tredje perioden slutade 0-0
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 7 vs Skellefteå AIK 10

Matchen slutade Örebro HK 3 vs Skellefteå AIK 1
Skottstatistik matchen Örebro HK 19 vs Skellefteå AIK 27

Anders Olofsson, Sport | Hockey
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in