Örebro HK vann rättvist mot Linköping HC

By on 12 januari, 2023
Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro HK var tillbaka i Behrn Arena efter en turné söderut med blandade resultat efter förlängningsspel, i kvällens match i den 32 omgången tog man emot Linköping HC. Det här var den tredje matchen som lagen möttes med tidigare varsin vinst, i kvällens match vann Örebro rättvist.

Det var Örebro som under den första perioden mer eller mindre dominerade den första perioden, man inledde matchen med att ta ledningen redan efter 49 sekunder. Man fortsatte det fina spelet, ett spel höll i sig fram till när det var ca tre minuter kvar. Då tryckte Linköping ner gasen och stod för en massiv forcering, men Örebros målvakt Jonas Arntzen kunde hålla rent.

Linköping hade med sig spelet i avslutningen av första perioden, Örebro stod upp och spelet blev tajtare där ytorna minskade. Örebro kunde utöka ledningen i powerplay och det såg riktigt bra, Linköping ville annat och reducerade men när perioden var över var hemmalaget fortsatt i ledning.

Jämnt spel mellan lagen i den tredje perioden där gästerna var överlägsna sett till skottstatistiken, där var Jonas Arntzen i Örebro mål den avgörande spelaren.  Det blev bara två mål i den tredje perioden, bägge gjorda av Örebro som vann matchen med 4-1.

Örebro mot Linköping har historiskt sett alltid varit en jämn tillställning, ingen skillnad ikväll egentligen. Örebro började bäst för att visa upp ett riktigt starkt spel, gästerna jobbade sig in i matchen där man i den andra perioden var med både spelmässigt som resultatmässigt. Skillnaden ikväll var Örebro målvakt Jonas Arntzen som bara släppte in ett mål av de 39 skott som kom i hans väg, räddningsprocenten var imponerande 97% sett till matchen. Även Örebros defensiv fick klart godkänt där man inte släppte till många lägen för motståndarlaget, det gjorde att man kunde producera framåt och ikväll var man klinisk när lägen uppstod.

Örebro vann matchen rättvist och är nu uppe på en femte plats i en tabellen, på lördag 14 januari tar man sig an Brynäs IF i Behrn Arena i en kvällsmatch.


Matchfakta Örebro HK – Linköping HC

Första perioden

  • 00.49 Mål Örebro, 1-0 Christopher Mastomäki.
  • 07.02 Utvisning Linköping, två minuter Jesper Pettersson, Boarding.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 12 – Linköping HC 13

Andra perioden

  • 23.15 Utvisning Linköping, två minuter Arvid Costmar, Slashing.
  • 23.20 Mål i powerplay, 2-0 Leo Carlsson.
  • 28.06 Mål Linköping, 2-1 Ty Rattie.
  • 33.17 Utvisning Linköping, två minuter Christoffer Ehn, High Sticking.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 11 – Linköping HC 10

Tredje perioden

  • 41.32 Mål Örebro, 3-1 Oliver Eklind.
  • 56.03 Mål Örebro, 4-1 Rodrigo Abols.

Tredje perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 5 – Linköping HC 16

Matchen slutade Örebro HK 4 – Linköping HC 1
Skottstatistik matchen Örebro HK 28 – Linköping HC 39

Anders Olofsson, Sport | Hockey, Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login