Örebro HK vann tillslut i ganska tråkig match

By on 19 januari, 2023

Det går upp och så går det ner för Örebro Hockey, både på och utanför planen. En inte alltför bra situation för föreningen, man kommer från förlust hemma mot Brynäs if för att i kvällens match möta Tområ IK som låg på en sjundeplats i tabellen in för matchen.

Örebro började den första perioden piggt och hade bud på ett mål. Men i mitten av perioden fick bortalaget två utvisningar som bjöd in Timrå i matchen och i den 17 minuten tog hemmalaget ledningen 1-0. Detta kunde sedan Timrå följa upp i den 19 minuten med 2-0 målet och perioden slutade 2-0 till Timrå.

Bortalaget började även den andra perioden med bra energi och när Timrå fick en utvisning kunde Örebro reducera i Powerplay i den 25 minuten Leo Carlsson 2-1. Efter målet fick Timrå ny fart och Örebros offensiv mattades av. Sedan följde 15 minuter av två lag som bara minimerade sin riskexponering och det blev ganska tråkigt att titta på. Andra perioden slutade 1-0 till Örebro.

Den tredje perioden började fruktansvärt tråkigt där Timrå bara ville spela av matchen och Örebro hade stora problem med sitt anfallsspel. Efter powerbreak kom Örebro ut med delvis andra kedjor där bland annat Abols, Leino och Brome spelade tillsammans. Örebro fick nu till ett lite bättre tryck och man skapade ett par chanser och i den 55 minuten kunde Bortalaget kvittera 2-2 genom Marcus Hardegård. Nu var Timrå tvunget att veva igång igen, men i den 57 minuten kunde Örebro ta ledningen för första gången i matchen 2-3 genom Christopher Mastomäki. Nu satsade Timrå allt för att kvittera och man och man pressade Örebro ordentligt och var nära, men bortalaget kunde hålla emot och vinna. Perioden slutade 2-0 till Örebro.

Den första perioden var allt annat än bra från Örebros sida, men det var starkt att få igång laget i den andra perioden. Även om man inte presterade på topp i den andra perioden så kunde man ta in ett mål och inte släppa till särskilt mycket bakåt. Det såg ganska mörkt ut i slutet av den tredje perioden då Örebro helt kört fast i sitt anfallsspel samtidigt som timrå parkerade bussen, men omstuvningen i femmorna  under powerbreaket fick det verkligen att lossna för Örebros anfall. Det blev en skön vinst i en match som kanske var en av de tråkigare denna säsong.

Nästa match spelar Örebro HK på lördag den 21 januari hemma i Behrn arena mot HV71.