Örebro HK visade styrka och karaktär när man vann mot Timrå

By on 19 mars, 2023
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro HK i förarsätet efter vinst i första omgången av kvartfinalserien i SHL mot Timrå IK, en vinst som cementerades genom en riktigt bra insats i den första perioden i Behrn Arena. Den andra omgången avgjordes i Timrå, en match där man visade både styrka och karaktär där man till sist tog hem vinst två i kvartsfinalserien.

Örebro kom ut med tungt spel i den första perioden där man skapade ett visst övertag, Timrå var tillbakapressade och kom upp i snabba kontringar. Om Örebro var bra framåt så glappade det en aning bakåt där man bjöd hemmalaget på en hel del ytor, i den fjärde minuten i sån situation tog Timrå ledningen. Sett till den första matchen i Örebro Behrn Arena så var Timrå mer påslagna och inte så tagna av situationen där de skapade mer farliga lägen än Örebro, sett till de första 20 minutrarna var Örebro det bättre laget sett till spelet men inte målmässigt.

Det var mycket slarv och tätare hockey i den andra perioden, bägge lagen störde högre upp i banan där pucken for fram och tillbaka som flipperkula. Det lag som klarade av spelet bäst var Örebro hanterade pucken på ett bra sätt, något som ledde fram till att man kvitterade och tog ledningen. När pausvilan kom stod det 2-2 på resultattavlan, där Timrå hade kvitterat Örebro ledningen under ett powerplay.

I den tredje periodens såg Örebro ganska sega ut där det inte var slutspelsishockey som man visade upp, Timrå tilläts surra runt utan att  egentligen komma till skott. I den sjunde minuten kom det en ledning till Timrå efter att Örebro hade dragit på sig en riktigt onödig utvisning där Rasmus Rissanen som satt i eget avbytarbås stod för en interference, intelligent drag. Örebro kom tillbaka i matchen där man stegvis ökade sitt spel, det gjorde att man både kvitterade och till sist tog ledningen i den 18 minuten. Man gjorde det onödigt spännande efter att ha dragit på sig ytterligare en onödig ut utvisning där Rasmus Rissanen, igen, satte sig på pucken där den blev kvar en aning för länge, en aktion som han gjorde framför domaren. När slutsignalen ljöd var det efter allt stök och bök Örebro som hade en 2-0 ledning i kvartsfinalserien.

Örebro visade inte alls upp samma intensitet och energi i den här matchen sett till den första drabbningen, om det var på grund av bortamatch vet jag inte. Men man måste kunna ta med sig momenten från de bra insatser man gör, även om nu Örebro inte såg lika påslagna ut så såg det ut som om man hade ett övertag sett till spel i 60 minuter, Starkt att komma tillbaka för att till sist stå som segrare i matchen, nu har man ett bra slagläge till omgång tre. Det har man i Behrn Arena Örebro, tisdag 21 mars 2023, där och då kommer det att bli åka av.