By on 17 februari, 2024
Arkivbild - Karl-Johan Sandberg

Örebro Hockey kom från en fin vinst i förrgår borta mot Rögle vilket var den fjärde raka bortavinsten, i dagens match hade man fortsatt resan söderut. Där ställdes man mot ett jagande Malmö i den 43 omgången av Svenska Hockeyligan 2023/2024, i en match där Örebro fina bortasvit bröts.

….

Den första perioden bjöd på en ganska fartfyllt tajt spelbild, där bägge lagen inte bjöd på speciellt mycket under långa stunder. Men nu var det Malmö som stod för två fullträffar, det under två spel i numerärt underläge för Örebro efter två utvisningar. Örebro lät sig inte nedslås för det utan man tryckte på och började skapa bra lägen under andra halvan av inledningsperioden, under de två sista minutrarna var man riktigt nära men hittade inte rätt. När man gick till pausvila låg man under med 2-0.

….

Den andra periodens spel från Örebro var riktigt riktigt bra till större delen, där hemmalaget inte tilläts till speciellt mycket. Spelbilden i sig var tajt, bökigt där man i ansiktet på varandra. Fysiskt spel, men utan utvisningar. Som sagt var så var det Örebro som helt klart hade fått med sig sin fina avslutning från första perioden in i mittperioden, väl där stod man för två mål. Reduceringen till 1-2 kom i den nionde minuten genom Glenn Gustafsson och kvitteringen fram till 2-2 kom exakt en minuter efter första i den tionde minuten genom Willliam Wikman. Stärkta av sitt övertag tryckte man på för ledningsmål, men när man gick till pausvila var oavgjort.

….

Örebro öppnade den avgörande perioden urstarkt med ett snabbt mål redan i den första minuten, efter bara 57 sekunder hade Oliver Eklind gett Örebro ledningen. Efter det höll man ett fortsatt bra trycke gentemot Malmö, men desto längre tiden gick desto mer gick spelkvaliteten ner. Det gjorde att Malmö kunde komma tillbaka och i den sjunde minuten kom kvitteringen, ett likaläge som stod sig tiden ut och matchen gick till förläning.

….

I förlängningen hände det absolut ingenting, något av det mest fegaste spel från båda lagen där ”tålamod” togs till absurdum. Matchen kom att avgöras på straffar, där var Malmö det starkaste laget och fick med sig extrapoängen.

….

Örebro som avslutade sin lilla turné i Skåne mot Malmö gjorde i mina ögon en ok match, även om det såg ut som om att man tröttnade på slutet. Mittperioden var den starkaste delen i dagens match, där stod man för en mycket mycket bra insats och man borde kanske haft något mer mål med sig sett matchbilden. Det fina spelet där fick man med sig in i sista delen, men där orkade man inte håll nivån uppe. Det var det som fällde Örebro, man gav Malmö en chans som de tog. Sen den där störande förlängningen där det faktiskt såg om inget av lagen ville vinna, var höll man på med där? Nu föll man tyvärr till sist på straffar, men man kan kunde ha cementerat tre poäng om man hade haft orken.

Hur som helst så fick i alla fall Örebro med sig en poäng, något som är bra sett till tabelläge. Även om jagande Malmö fick med sig en poäng mer, är Örebro i nuläget fyra poäng före placerad på en nionde plats. Nu när man är inne i slutspurten av SHL är alla poäng viktiga, med nio omgångar kvar av serien gäller det att hålla huvudet kallt.

Nu är det ett miniuppehåll för Örebro då det inte är någon match på tisdag, nästa omgång spelas på torsdag 22 februari då Örebro tar emot Leksand i Behrn Arena. Förhoppningsvis kan det komma en hemmavinst, något som skulle sitta fint.