Örebro HKs fina vinstsvit bruten

By on 28 september, 2023
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro HK har fått en fantastisk start på säsongen 2023/2024 i Svenska Hockeyligan, fyra raka vinster där man toppar tabellen och visar upp ett stigande spel. Efter två raka bortamatcher uppe i norra Sverige var man tillbaka i hemmaborgen Behrn Arena, där man åkte på första förlusten för säsongen.

Den första perioden blev en ganska svängig tillställning, där lagen mest bytte anfall med varandra utan att egentligen komma till speciellt många farliga lägen. På fem skott från Örebro prickades stolpen två gånger, utöver det åkte man mest runt och letade chanser. Nu var Malmö med på noterna och kunde hänga med, förutom någon minut efter halva perioden där Örebro hade gasen i botten och snurrade upp gästerna ordentligt. Bra spel men utan att hitta målet, en bra sak om man vill vinna matcher. Sett till spelet var det tajt, inte direkt fysiskt men bra tempo där Malmö var en aning hetare.

Det var Malmö som kom ut på isen i den andra perioden och tryckte upp tempot ordentligt, så mycket att Örebro fick ägna sig åt att jaga och försvara. Nu var Örebro på efterkälken och det ledde till att Malmö kunde ta ledningen redan i den den andra minuten av perioden, ett mål som gav gästerna energi och de fortsatte att forcera. Ett spel som många lag inte orkar hålla i under 20 minuter, det gjorde inte Malmö heller även om det tog ganska lång tid innan spelet lag sig en aning. När det gjorde det kom Örebro in i matchen och man kunde kvittera i den 17 minuten genom Robert Leino, där och då kunde man tro att laget skulle steppa upp och vara med på isen. Men det var istället Malmö som rycket upp sig, för i den 20 minuten hade man tryckt ner hemmalaget och även gjort ledningsmålet 2-1 till gästerna, vilket var slutresultat för andra perioden.

Örebro började den tredje perioden med spel i powerplay, något man gjorde riktigt bra när Philip Holm kunde trycka in kvitteringen till 2-2 redan i den första minuten av sista tredjedelen. Efter kom Malmö inte upp i den nivå de visade upp i andra perioden, och spelet jämnade ut sig där inget av lagen hade något direkt övertag. Matchen slutade oavgjort och matchen gick till förlängning, en förlängning som slutade oavgjort. Matchen fick avgöras på straffläggning, där var Malmö det starkare laget och Örebro fick nöja sig med en poäng.

Det här var en match där Örebros ganska svaga start under de två första perioderna straffade sig, i den här tillställningen visade men inte direkt några större insatser i den tredje perioden. När gästerna drog upp tempot och ökade spelkvalitén var men inte med alls, det är fortfarande i början av en lång säsong där man är i en uppstartsfas. Det är även en mycket bra start av Örebro av Svenska Hockeyligan 2023/2024, där det är mer eller mindre självklart att man kommer att dippa här och där. Nu har man inte heller dragit på sig en ren förlust utan man får fortsatt med sig poäng, även om det inte är två eller tre.

I den sjätte omgången av Svenska Hockeyligan 2023/2024 tar man sig an Oskarshamns IK i Behrn Arena, lördag 30 september 2023.