Örebro Kings åkte på en riktig innebandylektion av IBF Falun

By on 11 oktober, 2017

Örebro Kings tog emot Champions Cup vinnarna IBF Falun i SSLs femte omgång i Idrottshuset, en riktig värdemätare med andra ord.

Den första perioden blev till en början jämn där inget av lagen klev fram och Faluns 1-0 mål kom genom en felpass, Örebro jobbade på och skapade chanser utan att få någon utdelning. I den 13 minuten kunde Falun utöka till 2-0, Örebro fick ganska billigt en straff i den 17e minuten, straffen slogs av Jirebäck som tyvärr missade. Örebro gjorde en riktigt stark första period och resultatet 0-2 speglade helt klart inte spelet, hemmalaget var mycket nära flera gånger att trycka in ett par bollar.

Andra perioden hann inte gå längre än 28 sekunder när Falun chanssköt från mittplan och bollen studsade turligt in bakom en heltäckt Örebromålvakt,  och bortalaget utökade till 3-0. När Örebros lagkapten Kanebäck drog på sig en utvisning visade Falun upp sitt power play och efter ett tålmodigt spel kunde de slå in 4-0 i den åttonde minuten. Örebro drog på sig ytterligare en utvisning, Falun visade upp sin vanliga kyla och efter upprullning gå fram till 5-0 i den tolfte minuten. Efter det tappade hemmalaget spelet och Falun gjorde 6-0, andra perioden dominerades totalt av bortalaget, något som resultatet visade.

Tredje perioden började Örebro starkt, flyttade upp spelet och skapade ett par bra chanser, Falun svarade direkt med ett fokuserat spel, tog distinkt tag i spelet och gjorde 7-0 i den fjärde minuten. Utvisning Örebro är lika med mål och visst blev det så med en man i utvisningsbåset och ett Falun som kunde rulla upp hemmalaget, 0-8 i baken för Kings. Örebro kunde till sist reducera genom Kanebjörk i den 17 minuten, 1-8 och även om underläget var stort så kändes det skönt. Falun visade vilka som bestämde i den här matchen och kunde genom en kontring slå in 9-1 i den 19 minuten, utvisning Örebro och Falun igen 10-1 i sista minuten.

Sammanfattat så gjorde Örebro en insats långt under deras förmåga, spelet från AIK-matchen var som bortblåst. Tempot, de distinkta passningarna och framförallt bollkontrollen fanns inte. Nyckelspelarna i hemmalaget var darriga, kom inte upp i full nivå, det var rent det vanliga spelet helt enkelt. Med 1920 på läktaren (fantastisk siffra) såg det ut som om att nerverna var utanför och Örebro Kings åkte på en riktigt lektion i hur innebandy på den här nivån fungerar, där man inte har tid att drälla med bollen, inte kan slå den där felpassen utan att det straffar sig.

Örebro Kings – IBF Falun 1-10, nästa match spelas mot IBK Dalen lördag 14 oktober i Idrottshuset.