Örebro Kings föll hårt i tredje perioden

By on 6 januari, 2019

Örebro Kings begav sig norrut för match mot IBF Falun i den 18 omgången av Svenska Superligan, ett Örebro som är i stort behov av poäng, speciellt som att laget ovanför Höllviken tog en poäng och utökade försprånget till fyra poäng.

Örebro gjorde trots resultatet en riktigt bra första perioden, tajt och tillknäppt blandat med kontringar var receptet inför matchstart. Att Kings sen tog för sig mer och skapade stundtals ett eget spel i Faluns zon var ett plus, Örebro pressade högt och nära Faluns spelare något som gjorde att hemmalaget inte fick till alldeles för mycket. Trots fint spel för Kings så var det Falun som ledde i periodvila.

Man skulle kunna ha trott att Örebro skulle ta med sig energin och spelet från den första perioden in i den andra, speciellt som de började andra i överläge. Istället tappade de gentemot Falun som hade växlat upp en aning och kunde utöka rejält, efter hemmalagets sjunde mål började de slappna av och Faluns spel blev en aning nonchalant. Dock utan att Örebro kom närmare.

I tredje perioden rann det iväg för Falun som visade klass, där Örebro inte var med över huvudtaget.

Sett över hela matchen börjad Örebro riktigt bra med ett högt presspel i första perioden som gjorde att Falun inte fick ut allt av sitt spel, i mittperioden tog hemmalaget tag i det och lyckades strypa Örebros spel, sista perioden var mer eller mindre en transportsträcka för Falun som kunde göra hela sju mål.

Noterbart är att om Örebro kan ta med sig spel och intensitet från första perioden och konservera den, till framtida möten med lag som är med runt slutspelsstrecket kan Kings både plocka poäng och börja blicka uppåt. Samt att man borde se över sitt spel rent generellt, varför spela ett spel som de lag i ligan gör som är både bättre och överlägsna när man inte bemästrar det. I dagen match var det en åldersskillnad på fem år mellan Örebros kontra Faluns spelare, det var säker en viktskillnad på mellan fem till tio kilo till Faluns fördel. Det är helt klart något som spelar in i dagens innebandy där det är mer fysiskt spel, titta på dagens match där Faluns spelare lätt kunde trycka ut många av Örebros spelare mot kanterna, där hände det inte speciellt mycket.

Som sagt var med den truppen Örebro har idag måste man tänka om och vara mer kreativa, mer skott i första lägen med en spelare inne i boxen framför Faluns målvakt. Skjut rakt på mål, skjut på motståndarbacken, sikta på honom och låt bollen jobba där spelaren i boxen kan nypa till. Försökt inte spela runt och leta lägen om man inte skjuter på en gång, för annars hinner motståndaren att täcka upp.

I dagens omgång kunde Höllviken som ligger framför Örebro i tabellen ta en poäng på övertid, viktigt för dem som nu ligger fyra poäng före Kings. Örebro behöver i dagsläget ta fem poäng medans Höllviken inte ska ta några för att komma upp på säker mark, att Kings måste ta fem poäng beror på att de har -58 i skottstatistik och Höllviken har -20 och det är högst sannolikt att Örebro börjar stänka in fantastiskt många mål.

Nästa match spelas redan på tisdag i Idrottshuset och Örebro möter IBK Dalen, ett Dalen som i dagens omgång piskade dit jumbon Lindås Rasta IBK med hela 8-0.

Fakta:

Första perioden femte minuten mål Falun, 1-0 gjordes av Johannes Larsson. Sjunde minuten mål Örebro, Marcus Hjelm kvitterade till 1-1. Tionde minuten mål Falun, Adam Colling gjorde 2-1. 19 minuten mål Falun, 3-1 gjordes av Omar Aldeeb. 20 utvisning Falun, Johan Fahlström två minuter för slag med 38 sekunder kvar av perioden. Örebro powerplay, ingen utdelning.

Första perioden slutade 3-1 till Falun

Andra perioden började Örebro med 1.22 minuter i powerplay, ingen utdelning. Tredje minuten mål Falun, 4-1 gjordes av Adam Colling. Sjunde minuten mål Falun, 5-1 gjordes av Jonas Adriansson. Elfte minuten mål Falun, 6-1 gjordes av Adam Colling. 15 minuten mål Falun, 7-1 gjordes av Rasmus Enström. 16 minuten utvisning Falun, två minuter Johannes Larsson otillåten trängning. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 4-0 till Falun

Tredje perioden tredje minuten mål Falun, 8-1 gjordes av Malte Lundmark. Elfte minuten mål Falun, 9-1 gjordes av Emil Johansson. 12 minuten mål Falun, 10-1 gjordes av Johannes Larsson. 14 minuten utvisning Örebro, Emil Ruud två minuter för slag. Powerplay Falun och mål i 15 minuten, 11-1 gjordes av Johan Fahlström. 15 Minuten mål Falun, Malte Lundmark gjorde 12-1. 18 minuten mål Falun, 13-1 gjordes av Omar Aldeeb. 19 minuten mål Falun, målet gjordes av Johan Fahlström.

Tredje perioden slutade 7-0