Örebro HK möter AIK ikväll

By on 7 augusti, 2013

Förra måndagen var det dags för den första isträningen för Örebro Hockey. Ikväll är det dags för den första träningsmatchen då AIK kommer på besök.

AIK behöver egentligen inte någon större presentation, organisationen är berömd över hela Sverige då de varit framgångsrika inom både hockey och fotboll. Inom hockeyn har det dock sett mörkare ut, laget har inte vunnit sen 1984 men man har vunnit SM-Guld 7 gånger.

Laget spenderade många år på 2000-talet i Allsvenskan och gick upp till den dåvarande Elitserien för att par säsonger sen. Förra säsongen missade laget slutspelet och det känns som Örebro och AIK ligger lite på samma nivå.

Många nya ansikten
Örebro har värvat flera nya spelare inför säsongen, mycket för att kunna matcha de lag som idag spelar i SHL. I försvaret syns Daniel Sondell som plockades in från Rögle och Tomas Skogs som vann SM-Guld med Skellefteå AIK.

På forwardssidan syns flera transatlanter, Ben Walter, Justin DiBenedetto och Tim Wallace som alla ska bidra med spetskompetens som klubben saknade förra säsongen. Frågan är dock om det finns för många spelare som ska tävla om platserna i första kedjan, kommer någon att floppa.

Men den gamla stommen finns också kvar, Conny Strömberg, Emil Kåberg, Marcus Wienstock och Henrik Löwdahl är bara några av hjältarna från förra säsongens kvalserie. Hur kommer deras speltid att se ut när transatlanterna ska vara med och håller de SHL-klass.

Kommer Tim Sandberg att hålla?
Örebros akilleshäl den kommande säsongen har enligt experterna varit målvaktsidan. Den är för tunn för att kunna matcha SHL-lagen. Men Sandberg var bra i kvalserien fast har samtidigt varit ojämn i sitt spel. Henrik Lundberg är inte heller en målvakt som håller SHL-klass.

Fast ikväll är det då dags för att få svar på många av frågorna inför SHL-starten. Samtidigt ska Örebro efter matchen mot AIK åka till Schweiz för att möta några lag i högsta serien. Där har Örebro en riktig utmaning att testa laget emot. Samma sak gäller mot svenska mästarna Saik som de möter hemma den 27 aug.

Matchen ikväll spelas på Behrn Arena och kl 19.00 släpps pucken.

Martin Avedal - Redigerare

 Martin Avedal
 Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login