Örebro SK förlorade mot försvars starkt BK Häcken

By on 18 augusti, 2019
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Örebro SK tog emot BK Häcken hemma på Behrn Arena i den 20 omgången av allsvenskan 2019.

Örebro hade både Martin Broberg och Filip Rogic borta. Broberg för avstängning och Rogic på grund av en skada, båda spelarna har varit tongivande i den vändning av spelet som Örebro genomfört under den senaste tiden. Häcken å andra sidan hade sålt bäste målskytten Jeremeieff och hade Paulinho skadad så det såg ut att kunna bli en öppen historia.

I den första halvleken var det Örebro som började bäst och skapade några vassa chanser, men samtidigt så bjöd man Häcken på några heta chanser så spelet kändes ändå ganska jämnt. I den 34 minuten fick Häcken en hörna och i en tilltrasslad situation efter denna så trillar bollen in i örebromålet efter en skarvnick från Joona Tovio 1-0 till Häcken. Efter målet så kändes det som om Häcken kontrollerade matchen och även om Örebro jagade och hade några chanser slutade halvleken 1-0 till Häcken.

Häcken började den andra perioden bäst och fortsatte att kontrollera spelet och även om Örebro hade några chanser så kändes det inte farligt. I den 80 minuten passar Kizito till Viktor Lundberg som sätter ett stramt skott vid den högra stolpen och utökar ledningen till 2-0 för Häcken. Örebro satsade nu allt framåt och i den 87 minuten sätter Agon Mehmeti reduceringen 1-2 för Örebro. Efter målet lastade Örebro allt framåt men tyvärr han man aldrig få till kvitteringen.

Det märktes tydligt att Broberg och Rogic var borta den här matchen och man fick aldrig upp det tryck i anfallet som man haft de tidigare matcherna. Vi får hoppas att Rogic är återställd till nästa match för annars är risken stor att det går lika dant då. Roligt dock att Agon Mehmeti fick göra sitt första mål i Örebro tröjan.

Nästa match i allsvenskan spelas borta mot IK Sirius den 24 Augusti.

Matchen slutade Örebro SK 1 – 2 BK Häcken.