Örebro SK åkte på tredje förlusten

By on 16 april, 2024

Under måndagen åkte Örebro SK till Växjö för att ta sig an Östers IF i den tredje omgången av Superettan 2024.

Örebro hade inte tagit några poäng på de två första matcherna, och behövde verkligen börja vinna för att inte bli helt avhängda från start. Öster å andra sidan hade en oavgjord match och en vinst i bagaget, och var helt klart favoriter.

Den första halvleken blev ingen munter historia, där inte något av lagen rosade marknaden. Det var dock Öster som hade den större delen av spelet och fick till ett par chanser. Örebro saknade dock avslut på mål, men gjorde en stabil halvlek försvarsmässigt. Första halvlek slutade 0-0.

I den andra halvlek hade Öster snäppt upp sig, och i den 48 minuten kunde den gamle Örebro bekantingen David Seger göra 1-0 för Öster. Öster fortsatte att trumma på men Örebro fick till ett par chanser, men inte den där sista touchen. I den 88 minuten var det åter dags när Öster utökade sin ledning till 2-o, och där med stängde matchen. Matchen slutade 2-0 till Öster.

Det har blivit en riktig mardrömsstart för Örebro med tre förluster på raken, och en stark oförmåga att göra mål som vi känner igen från förra säsongen. Jag vet inte vad man skall göra men på något sätt får man nog gå tillbaks till ritbordet och revidera spelsystemet man valt, kanske håller inte spelarmaterialet för den plan man har.

Nästa match spelar Örebro SK på måndag den 22 april borta mot Varberg BoIS.

Matchfakta Östers IF vs Örebro SK

• 48 minuten Mål Öster, David Seger 1-0.
  • 88 minuten Mål Öster, Vladimir Rodic 2-0.

Matchen slutade Östers IF 2 vs Örebro SK 0.