Örebro SK föll i viktig match

By on 20 maj, 2023

Under lördagen åkte Örebro SK till Landskrona för att ta sig an Landskrona BoIS i den åttonde omgången av Superettan 2023.

Örebro som senast spelade oavgjort hemma mot Örgryte. Även Landskrona spelade oavgjort senast, de hade dock vunnit en match mer de senaste fem matcherna.

Det var Örebro som började den första halvleken bäst och styrde spelet de första tio minutrarna. Där efter tog Landskrona över spelet och kunde i den 32 minuten ta ledningen 1-0. Sen han det bara gå tre minuter innan hemmalaget kunde utöka ledningen till 2-0. Örebro jobbade hårt för att komma in i matchen och i den 46 minuten fick Kevin Walker till en bra brytning och kunde lägga fram bollen till Noel Milleskog som kunde reducera 2-1. Efter målet forcerade Landskrona men Örebro lyckades freda sig och första halvleken slutade 2-1 till Landskrona.

Örebro började även den andra halvleken bra och kunde i den 54 minuten kvittera genom Adi Fisic 2-2. Efter målet blev Örebro mer defensiva och Landskrona började jobba sig in i matchen och i den 74 minuten kunde hemmalaget återta ledningen 3-2. Sedan var det fler bud på Landskrona mål än för Örebro och Landskrona vann matchen med 3-2.

Örebro började bra i matchen men tappade sedan rejält, det här har vi sett tendenser till tidigare på säsongen och det är tydligt att laget inte klarar av att backa hem. Nu får man se till att slicka såren och se till att man orkar ligga på hela matchen nästa gång.

Nästa match spelar Örebro SK på söndag den 28 maj hemma på Behrn Arena mot Helsingborgs IF.

Matchfakta Landskrona BoIS vs Örebro SK

• 32 minuten Mål Landskrona, Camil Abdelhakim Jebara 1-0.
  • 35 minuten Mål Landskrona, Ousmane Diawara 2-0.
  • 45+1 minuten Mål Örebro, Noel Milleskog 2-1.
  • 54 minuten Mål Örebro, Adi Fisic 2-2.
  • 74 minuten Mål Landskrona, Ousmane Diawara 3-2.