Örebro SK föll platt

By on 3 oktober, 2023

Under tisdagen mötte Örebro SK Helsingborgs IF på bortaplan i den 25 omgången av Superettan 2023.

Örebro som vann senast mot Utsikten var inne i en riktigt fin formkurva och ville lägga ännu mer luft ned mot kvalsträcket. Helsingborg å andra sidan spelade oavgjort senast mot Öster, en viktig poäng då laget låg på kvalplats inför matchen.

Det var Helsingborg som började bäst och tog ledningen redan i den tredje minuten 1-0. Efter målet ryckte Örebro upp sig men tajmingen satt inte särskiljt bra och det kändes inte riktigt som att bortalaget hade särskiljt bra focus. Detta ledde till att Helsingborg i matchens sista minut kunde utöka sin ledning till 2-0. Den första halvleken vanns av Helsingborg med 2-0.

Helsingborg chocköppnade även den andra halvleken och utökade sin ledning redan i den 49 minuten 3-0, men man hade bara startat för bara minuten senare kunde man även sätta 4-0. Sen började Örebro jobba sig in i matchen och i den 62 minuten kunde Valgeir Valgeirsson reducera 4-1 när en retur gick rakt ut. Men efter det målet skärpte Helsingborg till sig och kunde klara sig från fler insläppta mål. Andra halvlek slutade 2-1 till Helsingborg som vann matchen med 4-1.

Ett riktigt bottennapp för Örebro som inte gick att känna igen mot matchen man spelade mot Utsikten. Idag lyckas man inte att skapa någonting alls och även målet är lite slumpartat så nu får man se till att göra om och göra rätt.

Nästa match spelar Örebro SK den 7 oktober borta mot Östers IF.

Matchfakta Helsingborgs IF vs Örebro SK

• 03 minuten Mål Helsingborg, Lucas Lima 1-0.
  • 45 minuten Mål Helsingborg, Erik Ring 2-0.
  • 49 minuten Mål Helsingborg, Wilhelm Loeper 3-0.
  • 50 minuten Mål Helsingborg, Erik Ring 4-0.
  • 62 minuten Mål Örebro, Valgeir Valgeirsson 4-1.