Örebro SK föll mot serieledaren

By on 31 maj, 2023

Under onsdagen åkte Örebro SK till Göteborg för att ta sig an serieledande Utsikten BK i den tionde omgången av Superettan 2023.

Örebro spelade senast 1-1 hemma mot Helsingborg och huserade på en 13 plats i serien inför matchen. Utsikten å andra sidan vann borta mot Östersund och återfanns på en förstaplats i tabellen.

Under de första minutrarna av den första halvleken visade Örebro upp ett bra spel, men sen började Utsikten ta över spelet. Örebro fortsatte dock att kontra och i de 24 minuten kunde Samuel Dahl klippa till en boll som sedan tog på tån på Jesper Brant  och in i mål så 0-1 till Örebro på ett självmål. Efter målet pressade Utsikten på och i den 30 minuten kunde Utsikten klippa till från långt håll, en boll som tog på tån på Nasiru Moro och kvittering för Utsikten 1-1. I slutet av halvleken fick Örebro ett ganska bra tryck mot Utsikten och hade flera farliga målchanser, men första halvlek slutade 1-1.

Utsikten kom ut bättre i den andra halvleken och pressade Örebro mest hela tiden och i den 75 minuten kunde hemmalaget sätta 2-1 när Eskilinen lämnar retur på ett skott. En boll som Eskilinen hade hela kroppen bakom med fortfarande släpper returen rakt ut till en framrusande Lucas Hedlund. Efter målet spelade Utsikten mest av matchen som slutade 2-1 till Utsikten.

Ännu en förlust för Örebro som stundtals har riktigt fina anfall men där man helt enkelt inte klarar av att sätta bollen i mål. Annars var det lite symtomatiskt att Örebro slog en för svår inledande pass på sina anfall och därigenom så hamnar man lite fel hela vägen fram till mål. Men tyvärr måste jag säga att båda baklängesmålen är målvaktstavlor, för Eskilinen bord ha tagit båda målen.

Nästa match spelar Örebro SK på söndag den 4 juli hemma på Behrn Arena mot Gefle IF.

Matchfakta Utsikten BK vs Örebro SK

• 24 minuten Mål Örebro, Jesper Brandt 0-1 självmål.
  • 30 minuten Mål Utsikten, Nasiru Moro 1-1 självmål.
  • 75 minuten Mål Utsikten, Lucas Hedlund 2-1.