Örebro SK förlorade mot IK Sirius

By on 5 juli, 2020
Arkivbild.

Örebro åkte under söndagen den 5 Juli till Uppsala för att ta sig an IK Sirius i den sjätte omgången av allsvenskan 2020.

Både Örebro och Sirius hade inför matchen fyra matcher utan förlust vardera, så det såg på förhand ut att bli en spännande match.

Sirius började bra och var det bollförande laget men Örebro var inte ofarliga när de kom upp på kontringar. I den 15 minuten blåste domarn för straff till Örebro som Jake Larsson slog men målvakten räddade. Sirius fortsatte att vara bollförande men i den 36 minuten fick Örebro en frispark på offensiv planhalva där bollen tillslut gick till Robin Book som satte 1-0 till Örebro. Sirius satsade hårt framåt efter Örebros mål men lyckades inte kvittera. Halvleken slutade 1-0 till Örebro.

I den andra halvleken satte Sirius full fart från start och i den 47 minuten kvitterade man genom Stefano Vecchias och 1-1 med god hjälp av Örebro spelare. Sirius fortsatte att trycka på och Örebro hade inte mycket att säga till om. I den 67 minuten satte Sugita bollen i nätet bakom Oscar Jansson och 2-1 till Sirius. Det var Sirius som fortsatte ligga på men Örebro jobbade sig in i matchen och mot slutet forcerade man ordentligt men hade svårt att få upp bollen ordentligt på sina toppar. Sirius vann matchen med 2-1.

Örebro gör en bättre match än vad siffrorna anger men man hade under perioder svårt att komma in i Sirius straffområde och det blev för mycket boll rullande i backlinjen, man fick också en klar energi injektion då Erik Björndahl blev inbytt mot slutet av andra halvlek. Jag tycker dock att omställningsspelet fungerade ganska bra och tror på att man skulle spela det som spel idé så att säga.

Nästa match spelar Örebro SK hemma mot Varberg BoIS FC på Söndag den 12 Juli.

Matchen slutade IK Sirius 2-1 Örebro SK