Örebro SK förlorade mot starkt IFK Norrköping

By on 16 juli, 2020
Arkivbild.

Örebro SK åkte idag Torsdag den 16 Juli till Norrköping för att i den åttonde omgången av allsvenskan 2020 ta sig an serieledande IFK Norrköping.

Örebro som inför matchen bara hade förlorar två matcher medans Norrköping stod obesegrade.

Norrköping började första halvlek med ett stort bollinnehav men Örebro försvarade sig bra så Norrköping fick det svårt att komma till några farligare avslut. Örebro körde på och lyckades att genom ganska bra omställningar skapa en del chanser med Jack Lane och Jacke Larsson som farligaste vapen, det var dock Norrköping som styrde spelet. Det blev inga mål i den första halvlek och den slutade 0-0.

Det var Norrköping som började den andra halvleken bäst och pressade Örebro ordentligt så Oscar Jansson fick göra ett par kvalificerade räddningar. Norrköping fortsatte att trycka på och i den 70 minuten satte Sead Haksabanovic bollen i Örebro målet och 1-0 för Norrköping. Örebro kämpade på och fick till ett par farliga chanser men i den 81 minuten var det dags för Christoffer Nyman att klippa till och överlista Oscar Jansson för 2-0 till Norrköping. Örebro forcerade efter målet men det var Norrköping som var närmast att göra ytterligare ett mål.

Norrköping var för svåra för Örebro som trots det gjorde en bra första halvlek men man tog inte vara på sina chanser och när Norrköping flyttade upp sina positioner i andra halvlek så klarade man inte av att stå emot. Det var ändå en ok insats från Örebros sida men man måste bli bättre på att ta till vara på chanserna.

Nästa match spelar Örebro SK mot Mjällby AIF hemma på Behrn Arena Måndagen den 20 Juli.

Matchen slutade IFK Norrköping 2-0 Örebro SK