Örebro SK förlorade på övertid

By on 11 juli, 2021

Örebro SK åkte under söndagen till Borås för att ta sig an IF Elfsborg i den tionde omgången av Allsvenskan 2021.

Örebro låg inför matchen på sista plats i tabellen och var i desperat behov av poäng, Elfsborg i andra sidan låg på femte plats med goda möjligheter att avancera.

Första halvlek började jämnt och ganska händelsefattigt, det kändes dock som om Elfsborg hade en liten fördel. I den 30 minuten hade Elfsborg en fin chans men Örebros målvakt räddade. I den 33 minuten hade Elfsborg ett bra anfall där Nordin Gerzic blev träffad på armen när han täckte ett skott och Elfsborg fick en straff tilldömt sig, de missade dock straffen. Elfsborg tog över halvleken mer och mer och satte hård press på Örebro som inte hade mycket att komma med utan fick mest rensa undan, dock lyckades man i sista minuterna få till lite spel på Elfsborgs planhalva.

I början av andra halvlek var Örebro något bättre än i första halvlek men spelet kändes ganska jämnt. I den 59 minuten fick åter Elfsborg en straff för hands på en Örebroare i straffområdet och den straffen förvaltade man 1-0 till Elfsborg. Mot slutet av matchen lyfte Örebro upp spelet och i den 84 minuten kunde Deniz Hümmet sätta kvitteringen 1-1 efter en hörna säsongens första mål på en fast situation. På övertidsminuterna satsade Elfsborg allt framåt och i den 97 minuten kunde man sätta segermålet 2-1 efter ett fint anfall, detta också blev slutresultatet.

Detta var ännu en dålig match från Örebros sida, visserligen gör man ett mål och man får två straffar mot sig. Men det räcker inte när man betänker att laget inte var över mittlinjen med boll på ganska stora delar av den första halvleken. Jag vet inte vad man måste hitta på men man måste börja spela fotboll i första halvlek. Den enda spelare jag kan ge godkänt är Örebros målvakt Bobby Allain.

Nästa match spelar Örebro SK hemma mot Hammarby BK p Söndag den 18 Juli.

Matchen slutade IF Elfsborg 2-1 Örebro SK.