Örebro SK förlorade premiären i allsvenskan

By on 14 juni, 2020
Arkivbild.

Det var dags för en försenad start av Allsvenskan och Örebro SK tog emot AIK hemma på Behrn Arena inför tomma läktare. Vädret var vackert och termometern visade på 27 grader inne på Behrn Arena varför matchen innehöll vatten pauser.

Örebro hade lyckats få sista minuten värvningen Nahir Besara klar till dagens match och även om lokal talangen Erik Björndahl startade på bänken så såg jag fram mot möjligheten att få se honom i en allsvensk match.

Örebro började bra och sista minuten värvningen Nahir Besara som åter var till baks i Örebro visade framfötterna och störde AIKs för svar ett flertal gånger. Hemmalaget hade flera fina chanser men allt efter som att tiden gick så kom AIK in mer i matchen och mot slutet av halvleken kändes det som om Örebro hade svårt att hänga med men lyckades ändå skapa en riktigt farlig chans mot slutet när Agon Mehmeti missade ett skott, så första halvlek slutade 0-0 där AIK haft bollinnehavet men Örebro de vassaste chanserna.

I början av den andra halvlek var det AIK som förde spelet medans Örebro jagade boll, men ÖSK jobbade sig in och började få fram några lägen framför allt genom Jake Larsson. Då i den 49 minuten satte Robin Tihi en nick bakom Oscar Jansson efter en passning från Sebastian Larsson och 1-0 för AIK. Mot slutet hade Robin Book en jätte chans för Örebro då han satte ett stenhårt skott i kryssribban. I den 92 minuten gjorde Jasir Asani 2-0 till AIK efter ett kanonskott i vänstra krysset. Örebro pressade på mot slutet men det hjälpte inte AIK vann matchen med 2-0.

Då var premiären avslutad och jag tycker att Örebro gjorde en okej insats med en mycket bra start men hade ordentligt oflyt då AIK gjorde mål när Örebro började komma tillbaks. Dock känner jag vissa frågetecken runt lagets form då det kändes som om de tappade ordentligt i tempo en bit in i halvlekarna. Vi får hoppas att det berodde på ovana vid värmen och att man kan komma igen till nästa match.

Nästa match spelas borta mot Djurgården på onsdag den 17 Juni.

Matchen slutade Örebro SK 0 – 2 AIK