Örebro SK förlorade viktig match

By on 3 oktober, 2021

Under söndagen tog Örebro SK emot BK Häcken hemma på Behrn Arena i den 22 omgången av allsvenskan 2021.

Detta var en mycket viktig match för Örebro om man skulle kunna komma bort från kvalplats. Häcken å andra sidan hade inte vunnit sedan i augusti och behövde poäng för att hålla sig från kvalplats.

Det kändes i den första halvleken hur viktig den här matchen var för båda lagen så känslan var att man verkligen inte ville göra några misstag och detta blev det offensiva spelet lidande av och båda lagen blev ganska stillastående. Det dröjde fram till tilläggstid då Häcken kunde göra ledningsmålet i den 45+2 minuten 0-1 och i den 45+4 minuten var det dags igen då man utökade ledningen till 0-2. Halvleken slutade 2-0 till Häcken.

Den andra halvleken började med ett ökat tryck från Örebro som i den 49 minuten gav hemmalaget en straff vilken Nahir Besara förvaltade väl och kunde reducera till 1-2. Efter målet fick Häcken mer fart under fötterna och tog över spelet något, men inget av lagen skapade några farligare chanser. Mot slutet av matchen satsade Örebro allt framåt men det räckte inte utan häcken vann matchen med 2-1.

Detta var ännu en flopp match för Örebro som fortfarande har en otrolig oförmåga att göra mål och snart får vi förbereda oss på spel i Superettan.

Matchen slutade Örebro SK 1-0 BK Häcken.