Örebro SK höll inte mot Utsiktens BK

By on 23 maj, 2024

Under torsdagen tog Örebro SK emot Utsiktens BK hemma på Behrn Arena för den nionde omgången av Superettan 2024.

Örebro kom till spel med fem raka matcher utan förlust och var sugna på en trepoängare. Utsikten å andra sidan hade tre matcher utan förlust

I den första halvleken var det Örebro som hade spelet och bollinnehavet samtidigt som Utsikten inte skapade i princip någonting alls. Örebro hade dock svårt att få till sina avslut så några riktiga farligheter blev det inte, i en halvlek som slutade 0-0.

Det var ett mer aggressivt Utsikten som kom ut till den andra halvleken där de flyttade upp spelet och satte en hög press på Örebro. Örebro hade svårt att bryta den höga pressen från Utsikten och i den 71 minuten kunde bortalaget göra 0-1. Efter målet flyttade Örebro upp sina positioner och skapade flera chanser, men lyckades inte få till avsluten. Trots bra press på slutet så lyckades man inte göra några mål och matchen slutade 1-0 till Utsikten.

Egentligen ingen riktigt bra insats från Örebros sida där man i den första halvleken hade spelet och tvingade Utsikten att backa, men man lyckades inte kapitalisera på de chanser man hade där beslutsfattandet hos spelarna tog för lång tid så att lägena försvann. I andra halvlek hade man först svårt att bryta Utsiktens press och efter målet när man åter tryckte tillbaks bortalaget så kunde man åter inte utnyttja sina chanser. Örebro här helt enkelt för trubbiga framåt där det ofta känns som om Kalle Holmberg är den enda som kan göra mål.

Nästa match spelar Örebro SK på söndag den 26 maj borta mot Gefle IF.

Matchfakta Örebro SK vs Utsiktens BK

• 71 minuten Mål Utsikten, Filip Trpcevski 0-1.

Matchen slutade Örebro SK 0 vs Utsiktens BK 1.