Örebro SK klara för Superettan

By on 7 november, 2021

Under söndagen åkte Örebro SK till Stockholm för att ta sig an Hammarby IF i den 27 omgången av Allsvenskan 2021.

Det var åter dags för ännu en måste match men denna gång betydde förlust definitivt att man tappade sitt allsvenska kontrakt. Hammarby å andra sidan ville ha poäng för att kunna haka på topp fem och säkra en europa plats.

Hammarby hade det mesta av spelet i den första halvleken och de hade även ett flertal vassa chanser, men Örebros målvakt Bobby Allain storspelade och höll kvar bortalaget i matchen. Örebro hade under första halvlek några kontringar och när Hussein Ali slog ett inlägg utan adress mot Hammarbys mål så misslyckades Bjørn Paulsen med sitt försvarsspel och satte bollen i eget mål så halvleken slutade 0-1 till Örebro.

I de andra halvleken startade Hammarby med sin jakt på kvittering och hemmalaget skapade ett massivt tryck och i den 52 minuten kvittera genom Simon Sandberg 1-1. Hammarby fortsatte att pressa på och skapade en del chanser men i den 64 minuten kom Örebro upp i en kontring och Nahir Besara kunde återta ledningen 1-2 med en fint placerad boll vid bortre stolproten. Det han dock knapp bli avspark innan Hammarby åter var i Örebros straffområde och Akinkunmi Amoo kunde i den 66 minuten nicka in kvitteringen 2-2. Efter kvitteringen fortsatte Hammarby med sin höga press och i den 85 minuten gav det resultat då Gustav Ludwigson kunde ge hemmalaget ledningen 3-2. Örebro forcerade fullt för att kvittera men det gick inte vägen och Hammarby vann matchen med 3-2.

I och med denna förlust är Örebro klara för Superettan och vi kan summera en ganska dålig säsong, laget har de senaste matcherna spelat ett ganska bra spel men inte lyckats få målen med sig. Men nu får man försöka spela va d sista matcherna med huvudet högt helt enkelt.

Nästa match spelar Örebro SK hemma på Behrn Arena på Måndag den 22 November mot Kalmar FF.