Örebro SK klarade bara en poäng

By on 28 oktober, 2021

Örebro SK åkte under torsdagen till Halmstad för att ta sig an Halmstads BK i den 25 omgången av Allsvenskan 2021.

Det var ett Örebro med en rejäl frånvaro lista där hela tio spelare saknades som kom till start i en match som man åter var tvungna att vinna. Halmstad var också pressade att vinna då man har ett tufft spelschema framöver och gärna ville säkra sitt allsvenska kontrakt.

Första halvlek började ganska tvekande med ett mycket lågt tempo och man såg inte något av den desperation som båda lagen borde känna och som framför allt Örebro skulle behöva. Det var dock Halmstad som gjorde första målet då man rullade upp Örebro försvaret och Samuel Kroon kunde sätta 1-0 för hemmalaget. Efter målet vaknade Örebro till lite mer och kom upp bättre, även om man hade svårt att få till några farliga avslut. Men i den 43 minuten kunde Jake Larson få in bollen till Nahir Besara som kunde slå bollen vidare till Agon Mehmeti som styrde in kvitteringen 1-1. Örebro höll sedan uppe sina positioner men några fler mål blev det inte i den första halvleken som slutade 1-1.

Örebro började den andra halvleken piggt men lyckades inte få till de där riktiga farligheterna. Halmstad kom sedan tillbaks och man fick känslan av att båda lagen väntade ut tiden och det hände inte mycket för än det var cirka 15 minuter kvar då det blev lite mer fart. Men det var fortfarande sparsamt med chanser ända fram till stopptiden då båda lagen försökte avgöra men det gick inte och matchen slutade 1-1.

Örebro lyckades inte med det man behövde göra och vist finns det nu fortfarande en matematisk chans att klara sig från nedflyttning men jag har mycket svårt att se det hända då det kommer bli för tufft helt enkelt.

Nästa match spelar Örebro SK på söndag den 31 Oktober hemma mot Djurgårdens IF.

Matchen slutade Halmstads BK 1 – 1 Örebro SK