Örebro SK klarade inte starkt AIK borta

Av på 5 oktober, 2019
Arkivbild.

ÖSK gästade AIK på Friends Arena  i den 27 omgången av Allsvenskan 2019, med fyra matcher kvar hittade man innan avspark Örebro på en nionde plats med 32 poäng. Med tolv poäng och fyra matcher kvar att spela av årets serie ska kontraktet inför 2020 vara klart, poäng mot AIK, nja….

Det var AIK som tryckte gasen i botten från start och hade redan efter 25 sekunder den första farliga chansen, Örebro som fick en gratischans efter ett misstag från bolltapp av AIK i den femte minuten. Jake Larsson kom helt ren in i straffområdet, men fick bollen utanför. Det tog inte lång tid innan trycket från hemmalaget hade bedarrat och spelet hade jämnat ut sig, där bägge lagen fick ett jämnt bollinnehav. I den 35 minuten studsade AIK till och fick till tre chanser i gästernas straffområde, men Örebros spelare offrade sig och kunde täcka bort bollen. Första halvlek slutade oavgjort.

AIK fortsatte där de slutade med ett starkt bollinnehav och i den 54 minuten nickade Henok Goitom in 1-0 på ett inlägg från Sebastian Larsson. Örebro lyfte sitt spel något efter målet men AIK fortsatte med att ha merparten av bollinnehavet och skapade några bra chanser. I den 90 minuten satte Henok Goitom även sitt andra mål. AIK blev för svåra för Örebro idag och matchen slutade 2-0 till AIK.

Örebro gjorde försvarsmässigt en bra match men höll inte mot ett AIK som hade det största bollinnehavet.

Nästa match spelas mot IF Elfsborg hemma den 21 Oktober.

Matchen slutade 2-0 till AIK

Karl-Johan Sandberg, Sport |  Fotboll
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in