Örebro SK nollade mot IF Brommapojkarna

By on 29 maj, 2022

Under söndagen tog Örebro SK emot IF Brommapojkarna hemma på Behrn Arena för den tionde omgången av Superettan 2022, sista matchen innan sommaruppehållet.

Örebro som vann senast hemma mot Eskilstuna hade visat en bra form, nu hade man dessutom tidigare skadade Nasiru Moro och Kevin Walker tillbaks i laget. Brommapojkarna förlorade senast mot Halmstad där man dessutom blev nollade.

Örebro började med en bra offensiv men när Brommapojkarna kom upp i en kontring skapade man en riktigt vass chans som William Eskelinen räddade. Nu flyttade Örebro upp och pressade Brommapojkarna ordentligt, men i den 26 minuten dömde domaren straff för Brommapojkarna efter en incident mellan en BP spelare och Örebros målvakt. Bromapojkarna tog väl vara på straffen och 0-1 till bortalaget. Efter målet fortsatte Örebro att pressa Brommapojkarna och skapade flera chanser men tyvärr inget mål. Första halvleken slutade 1-0 till Brommapojkarna.

Även i den andra halvleken fortsatte Örebro att sätta press på Brommapojkarna, men man hade fortsatt svårt att få till sina avslut. Det var Örebro som förde spelet under större delen av halvleken men trots många chanser så var det Brommapojkarna som gjorde nästa mål i den 80 minuten då Nikola Vasic tryckte in 0-2. Örebro jagade ny reducering men i den 91 minuten fick Niclas Bergmark ett rött kort efter att ha armbågat en BP spelare inför en frispark. Hemmalaget klarade inte av uppgiften och Brommapojkarna vann matchen med 2-0.

Det här var en riktigt dålig match för Örebro då man inte får styr på sitt anfallsspel över huvud taget, det är klart att straffen kan diskuteras men med den dominans man har i bollinnehav så borde man kunna göra åtminstone ett mål. Nu går man på sommaruppehåll och nu gäller det att få till ett anfallsspel som fungerar annars blir det definitivt ännu en säsong i Superettan.

Nästa match spelar Örebro SK den 27 juni borta mot Landskrona BoIS.

Matchen slutade Örebro SK 0 – IF Brommapojkarna 2.