Örebro SK orkade inte mot Gefle IF

By on 26 maj, 2024

Under söndagen tog Örebro SK sig an Gefle IF i den tionde omgången av Superettan 2024.

Örebro spelade sin fjärde match på 13 dagar och var nog lite slitna. Gefle hade haft en vilodag mer än Örebro sedan senaste match och hoppades på att fortsätta på sin hemma svit efter två vunna hemmamatcher på raken.

Det var Örebro som tog kommandot i den första halvleken och satte en hög press på Gefle, men trots flera potentiella chanser så hade Örebro svårt med avsluten som vanligt. Gefle hade inte många chanser men de få de hade blev farliga, och i den 34 minuten kunde hemmalaget ta ledningen 1-0. Efter målet flyttade Gefle upp sina positioner och skapade ytterligare ett par vassa chanser men utan resultat. Första halvlek slutade 1-0 till Gefle.

Gefle kom ut starkare i den andra halvleken och hade lättare att bryta Örebros press spel. I den 52 minuten kunde hemmalaget också utöka sin ledning till 2-0. Efter målet lyfte Örebro åter upp sitt spel och i den 60 minuten kunde Adam Bark reducera till 2-1. Spelet blev nu ganska svängigt och när Örebros målvakt bedömdes friläges hindra en Gefle spelare och dommaren dömde straff vilket gav hemmalaget 3-1. Efter målet forcerade Örebro ordentligt men kunde inte reducera så matchen slutade 3-1 till Gefle.

Örebros oförmåga i avsluten fortsätter och det är smärtsamt uppenbart hur viktigt det är att Kalle Holmberg är i form och levererar.

Nästa match spelar Örebro SK på söndag den 2 juli hemma mot IK Oddevold.

Matchfakta Gefle IF vs Örebro SK

• 34 minuten Mål Gefle, Anton Lundin 1-0.
  • 52 minuten Mål Gefle, Anton Lundin 2-0.
  • 60 minuten Mål Örebro, Adam Bark 2-1.
  • 86 minuten Straff Gefle,  Leo Englund 3-1.

Matchen slutade Gefle IF 3 vs Örebro SK 1.