Örebro SK räddade en poäng

By on 5 maj, 2024

Under söndagen var det dags för Örebro SK att på bortaplan ta sig an Östersunds FK i den sjunde omgången av Superettan 2024.

Örebro kom till spel med två raka vinster och var sugna på en tredje vinst, Östersund å andra sidan kom från två raka oavgjorda matcher och var sugna på en trepoängare.

Det var Östersund som började bäst, och kunde redan efter tre minuter sätta 1-0. Efter målet började Örebro jobba sig in i matchen, men gjorde på det hela taget en svag halvlek. Örebro hade egentligt inga riktiga chanser, medans Östersund hade ytterligare ett par vassa. Örebro gick  till halvtidsvila med 1-0 i baken.

I den andra halvleken blev Örebros spel bättre men avsluten var fortfarande ganska dåliga, i den 86 minuten fick man en straff vilken Kalle Holmberg säkert kunde placera in för 1-1. Nu jagade Östersund ett ledningsmål och hade flera vassa chanser, där bollen stoppades på mållinjen ett par gånger av Örebro. Örebro lyckades dock freda sig till slutsignalen, och man fick med sig en poäng hem. Matchen slutade 1-1.

Egentligen ingen vidare match från Örebros sida, men man lyckades ändå få med sig en poäng mot ett desperat Östersund. Det som oroar är att Örebro har otroligt svårt att komma till avslut, vilket inte känns lite förvånande. Nu får vi hoppas att man kan hitta nycklarna för att låsa upp offensiven.

Nästa match spelar Örebro SK på tisdagen den 14 Maj hemma mot Degerfors IF.

Matchfakta Östersunds FK vs Örebro SK

• 03 Minuten Mål Östersund, Mykola Musolitin 1-0.
  • 86 minuten Mål Örebro, Kalle Holmberg 1-1 på straff.

Matchen slutade Östers IF 1 vs Örebro SK 1.