Örebro SK tappade ledningen mot Helsingborg

By on 28 maj, 2023

Under söndagen tog Örebro SK emot Helsingborgs IF hemma på Behrn Arena för den nionde omgången av Superettan 2023.

Örebro förlorade senast mot Varberg BoIS och hade till matchen fem spelare borta, där bland Nasiru Moro var avstängd. Helsingborg å andra sidan förlorade även de hemma mot Utsikten.

Det var Örebro som började första halvleken bäst och tog tag i spelet, hemmalaget kunde också ta ledningen i den åttonde minuten genom Valgeir Valgeirsson efter en hörna 1-0. Efter det behöll Örebro spelet och hade flera vassa chanser medans Helsingborg bara hade ett avslut som krävde insats från målvakten. Första halvlek slutade 1-0 till Örebro.

Örebro fortsatte att styra spelet i den andra halvleken och skapade flera chanser, där bland annat Milleskog hade ett skott strax utanför stolpen. Men mot slutet av matchen så forcerade Helsingborg och i den 78 minuten kunde bortalaget kvittera 1-1. Efter målet öpnade spelet upp sig och det blev flera målchanser åt båda håll. Men trots att båda lagen radade upp målchanser så slutade matchen 1-1.

Örebro börjar matchen riktigt bra där man förde spelet och kom till bra chanser, dock kändes det som om att pressen att vinna idag låg tung över spelarna vilket påverkade avsluten negativt. Det är nämligen inte ofta jag sett så många missade avslut från Örebro på den sista tiden, och det här är något som man måste ta tag i under sommarledigheten. Nu är det tre matcher kvar till sommaruppehållet så det gäller samtidigt att samla så många poäng man kan för att få lite lugn och ro.

Nästa match spelar Örebro SK på onsdag den 31 maj borta mot GAIS.


Matchfakta Örebro SK vs Helsingborgs IF

  • 08 minuten Mål Örebro, Valgeir Valgeirsson 1-0.
  • 78 minuten Mål Helsingborg, Amin Al-Hamawi 1-1.

Matchen slutade Örebro SK 1 – Helsingborgs IF 1

Karl-Johan Sandberg, Sport | Örebro
Örebronyheter

 

You must be logged in to post a comment Login