Örebro SK tog ännu en trepoängare

By on 24 juli, 2022

Under söndagen tog Örebro SK emot Utsikten BK hemma på Behrn Arena för den 15 omgången av Superettan 2022.

Örebro som vann senast borta mot Dalkurd och återfanns inför matchen på en tionde plats i tabellen. Utsikten å andra sidan får ses som lite av ett skräll gäng i årets superetta, de förlorade dock senast mot Halmstad men återfanns dock på en sjätteplats i tabellen.

Hemmalaget började den första halvleken med gasen i botten och kunde i den andra minuten ta ledningen genom Erik Björndahl efter en frispark där Daniel Gustavsson kunde lyfta in bollen till Erik som sedan nickade bollen i mål. Efter målet jobbade sig Utsikten in i matchen och tog över spelet, bortalaget lyckades dock inte få till några riktigt farliga chanser. Det hela blev en ganska stökig första halvlek med hela sju skadestopp. Även om Utsikten förde spelet så var det Örebro som förutom målet hade de vassaste chanserna. Första halvlek slutade 1-0 till Örebro.

Den andra halvleken började Utsikten i full fart i jakten på en kvittering och precis som i den första halvleken var det bortalaget som styrde spelet, samtidigt som de hade förtvivlat svårt att skapa några riktiga chanser. Utsikten pressade stundtals Örebro hårt men det var trots det Örebro som i den 92 minuten satte 2-0 Daniel Gustavsson efter ett fint inspel från Hjertstrand. De sista övertids minutrarna spelade Örebro av och vann matchen med 2-0.

Det var skönt med ännu en trepoängare och jag tyckte att backarna på det hela taget gör en riktigt bra insats idag, även skönt för Erik Björndahl att få göra ännu ett mål. Det som måste till är dock att börja kunna föra matcherna, för snart är det dags att möta bättre lag igen. Nu väntar Brage för en revansch chans från årets premiärmatch.

Nästa match spelar Örebro SK på lördag den 30 juli mot Brage IK hemma på Behrn Arena.